Klimaatplannen voor de levensmiddelenindustrie gepubliceerd

Overige

2020, 29 oktober

2 minuten lezen

Donderdag 22 oktober zijn de Koplopersprogramma’s van de zes industriële clusters in ontvangst genomen door minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. In deze programma’s presenteren de clusters hun plannen om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen. Binnen het zesde cluster zijn ook de plannen van de levensmiddelenindustrie opgenomen.

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) onderschrijft de 49% CO2-reductie doelstelling uit het Klimaatakkoord volledig. ‘Om deze doelstelling in 2030 te realiseren zal de levensmiddelenindustrie naar 2030 toe 1,6 Mton CO2 moeten besparen. Deze klimaatopgave is derhalve dé grootste uitdaging voor de komende jaren waar onze industrie voor staat. In de agrofoodketens zal verduurzaming op CO2 in de gehele keten beschouwd moeten worden en hand in hand moeten gaan met het streven naar een circulaire landbouw. De sector heeft de juiste randvoorwaarden nodig om deze ambitie te behalen. Met name effectief overheidsbeleid en een uitstekende energie-infrastructuur’.

Het rapport laat zien dat de levensmiddelenindustrie zich al jaren succesvol inzet om energie te besparen en biedt tevens een overzicht van mogelijkheden voor de reductie van CO2-emissie. Techniek speelt daarin een belangrijke rol bijvoorbeeld voor de reductie van de warmtevraag, elektrificatie en proces efficiency. Om de beoogde verduurzaming tot kunnen verwezenlijken is er behoefte aan additionele technologie en kennis. GMV-leden kunnen met behulp van hun (nieuwe) technologie en kennis hierin een belangrijke rol vervullen.

Download het volledige Koplopersprogramma van het zesde cluster

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder