Kick-off van het PPS project “Smart Materials for Greenhouses”

2017, 01 maart

1 minuut lezen

Op 22 februari jl. was de kick-off van één van de toegekende High Tech to Feed the World (HT2FtW) PPS projecten, ‘Smart Materials for Greenhouses’. HT2FtW is de innovatie roadmap waarop FME in 2015 heeft ingezet om de koppeling te maken tussen AgriFood en HighTech in innovatieprogramma’s.

Tijdens de kick-off waren alle projectpartners vertegenwoordigd, hierbij waren ook veel buitenlandse partijen ingevlogen. Rode draad van het PPS programma is het gezamenlijk onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe materialen voor kassen. Denk hierbij aan het filteren van zonlicht, het opwekken van energie en andere samenstelling van materiaal. Kortom, in dit project wordt gewerkt aan de meest innovatieve en rendabele kassen van de toekomst. Marcel van Haren van FME/GMV is namens het bedrijfsleven penvoerder, Silke Hemming van de WUR is als onderzoeker de drijvende kracht achter het project. Voor meer informatie: http://www.ppssmartmaterials.nl/

Meer nieuws

Tijdens de internationale conferentie ‘Data Driven Agrifood Future’ hebben diverse regionale, landelijke en internationale partijen de eerste stap gezet naar een wereldwijde samenwerking en een alliantie op het gebied van een data gedreven Agrifoodsector. Een initiatief van de provincie Noord-Brabant, samen met AgriFood Capital, FME, gemeente 's-Hertogenbosch en JADS-TU/e.

Lees verder

Een machine volledig installeren op afstand? Geen probleem! GMV-lid Kiremko is het gelukt om een nieuwe frietlijn met behulp van augmented reality opgestart te krijgen bij een klant in Marokko.

Lees verder
Leden
Nieuws

29/10/2020

2 minuten lezen

Klimaatplannen voor de levensmiddelenindustrie gepubliceerd

Donderdag 22 oktober zijn de Koplopersprogramma’s van de zes industriële clusters in ontvangst genomen door minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. In deze programma’s presenteren de clusters hun plannen om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen. Binnen het zesde cluster zijn ook de plannen van de levensmiddelenindustrie opgenomen die naar 2030 toe 1,6 Mton CO2 moeten besparen. Techniek speelt daarin een belangrijke rol.

Lees verder