Kick-off van het PPS project “Smart Materials for Greenhouses”

2017, 01 maart

1 minuut lezen

Op 22 februari jl. was de kick-off van één van de toegekende High Tech to Feed the World (HT2FtW) PPS projecten, ‘Smart Materials for Greenhouses’. HT2FtW is de innovatie roadmap waarop FME in 2015 heeft ingezet om de koppeling te maken tussen AgriFood en HighTech in innovatieprogramma’s.

Tijdens de kick-off waren alle projectpartners vertegenwoordigd, hierbij waren ook veel buitenlandse partijen ingevlogen. Rode draad van het PPS programma is het gezamenlijk onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe materialen voor kassen. Denk hierbij aan het filteren van zonlicht, het opwekken van energie en andere samenstelling van materiaal. Kortom, in dit project wordt gewerkt aan de meest innovatieve en rendabele kassen van de toekomst. Marcel van Haren van FME/GMV is namens het bedrijfsleven penvoerder, Silke Hemming van de WUR is als onderzoeker de drijvende kracht achter het project. Voor meer informatie: http://www.ppssmartmaterials.nl/

Meer nieuws

Nieuws

25/06/2024

1 minuut lezen

MKB Innovatieregeling MIT 2024 open voor aanvragen

Goed nieuws voor innovatieve bedrijven! De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) regeling is weer open voor aanvragen.

Lees verder

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder

Op donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.

Lees verder