Is werving van technisch talent een nachtmerrie?

GMV

2018, 09 oktober

1 minuut lezen

Het is nauwelijks nog nieuws te noemen, het tekort aan technisch geschoold personeel zorgt bij ondernemers in de technische industrie voor de nodige hoofdbrekens.

Regelmatig spreekt Marcel van Haren – directeur GMV, GMV leden en zij geven aan dat het zo goed als onmogelijk is om voldoende passend geschoold technisch personeel te vinden. En de keren dat het dan eindelijk lukt, is de kans heel groot dat aan de achterkant één van je grote talenten wordt weggekaapt via een headhunter. Dit soort headhunters verdient op dit moment een goed belegde boterham aan dit spel van aanbieden en wegkapen.

Het tekort aan technisch geschoold personeel kunnen we niet in een keer oplossen, daar is iedereen zich wel van bewust. Maar door slimmer samen op te trekken als machinebouwers kunnen we wellicht excessen voorkomen en onnodige wervingspremies voorkomen. Er zijn meerdere oplossingsrichtingen denkbaar, daarom hebben we samen met GMV lid OMVE het initiatief genomen om een rondetafel over dit onderwerp te organiseren.

Rondetafel: Werving van technisch personeel
Datum: 22 november 2018
Tijd: 15-17 uur
Plaats: Omvé, Gessel 61, 3454 MZ De Meern
Toegang: Uitsluitend voor GMV leden

Meld je nu aan!

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder