Internet of Things… Wat staat ons te gebeuren en wat zijn de laatste ontwikkelingen? Van 21-23 maart vindt in Dublin het internationale congres ‘Internet of Things for Food’ plaats. Centraal staan de ontwikkelingen van nieuwe machines, robotisering, blockchain, de connectie hiertussen. Wat is de impact van IoT op Food?
FME levert een bijdrage in de vorm van een keynote door Jacqueline van Oosten over ons Nederlandse AgriFoodTech ecosysteem waarin we innovatie kunnen versnellen in thema’s zoals Personalised Nutrition. Daarbij organiseert zij samen met Sjaak Wolfert van Wageningen UR een workshop met de titel ‘Towards Personalised Food Chains’. Hierin kunnen deelnemers de eerste stappen zetten richting een gepersonaliseerde voedselketen.
Technologie is de rode draad door de keten heen. Vernieuwende technologie kan ketens veranderen en vernieuwen. Wil je actief deelnemen een aan de slag met Internet of Things in de food keten, kom dan ook naar het congres of bel met Jacqueline voor een persoonlijke opdracht.
Wil jij de basis van Good Manufacturing Practices (GMP) onder de knie krijgen? Werk je of wil je aan de slag in de voedingsmiddelen- of de aanverwante technische industrie? Dan is deze training GMP Basis Voeding & Techniek wat je zoekt.
Lees verderOp dinsdag 22 oktober 2024 organiseerden wij in samenwerking met Machevo en DMFI/HDN, een inspirerend werkbezoek bij GMV-lidbedrijf Marel Poultry in Boxmeer. De bijeenkomst bood een unieke blik achter de schermen van dit innovatieve bedrijf in de voedingsverwerkingsindustrie.
Lees verderVorig jaar oktober organiseerden de verenigingen GMV, DMFI, Machevo & Bulk, en het Hygienic Design Network (HDN) met succes de tweede editie van de “Normendag”. Tijdens deze bijeenkomst stond de focus op enkele belangrijke verordeningen, normen en trends voor machines en installaties in de voedingsmiddelenindustrie. De grote opkomst bevestigde dat er in de markt een duidelijke behoefte is aan meer inzicht in regelgeving en praktische toepassingen daarvan.
Lees verder