Internet of Things for Food

2018, 01 februari

1 minuut lezen

Internet of Things… Wat staat ons te gebeuren en wat zijn de laatste ontwikkelingen? Van 21-23 maart vindt in Dublin het internationale congres ‘Internet of Things for Food’ plaats. Centraal staan  de ontwikkelingen van nieuwe machines, robotisering, blockchain, de connectie hiertussen. Wat is de impact van IoT op Food?

FME levert een bijdrage in de vorm van een keynote door Jacqueline van Oosten over ons Nederlandse AgriFoodTech ecosysteem waarin we innovatie kunnen versnellen in thema’s zoals Personalised Nutrition. Daarbij organiseert zij samen met Sjaak Wolfert van Wageningen UR een workshop met de titel ‘Towards Personalised Food Chains’. Hierin kunnen deelnemers de eerste stappen zetten richting een gepersonaliseerde voedselketen.

Technologie is de rode draad door de keten heen. Vernieuwende technologie kan ketens veranderen en vernieuwen. Wil je actief deelnemen een aan de slag met Internet of Things in de food keten, kom dan ook naar het congres of bel met Jacqueline voor een persoonlijke opdracht.

Meer nieuws

In deze visie zet minister Schouten (LNV) uiteen welke kansen en risico's er zijn, en aan welke randvoorwaarden op hoofdlijnen moet worden voldaan om digitalisering in te kunnen zetten voor de maatschappelijke opgaven in landbouw, natuur en voedselkwaliteit.

Lees verder
Nieuws

09/09/2021

2 minuten lezen

Track – Foodprocessing & materiaalpaspoorten

Hoe circulair is een product? Dat is nog vaak lastig om objectief vast te stellen. Het is nog niet voor iedereen duidelijk wat circulariteit nu precies inhoudt. Tegelijkertijd komen er al veel nieuwe meetinstrumenten op de markt. Producenten en afnemers in de maakindustrie hebben behoefte aan eenduidige en uniforme meetmethode om circulaire data van een product vast te leggen.

Lees verder
Leden
Nieuws

02/08/2021

1 minuut lezen

Op weg naar duurzame verpakkingen

'Minder, dunner en innovatiever' dat is de aanpak van GMV-lid Syntegon als het gaat om de (voedsel) verpakkingen van morgen. Samen met verpakkingsontwerpers, materiaalspecialisten en voedselproducenten zetten zij in op een transitie naar duurzaam verpakken. Lees meer over deze aanpak

Lees verder