Internet of Things… Wat staat ons te gebeuren en wat zijn de laatste ontwikkelingen? Van 21-23 maart vindt in Dublin het internationale congres ‘Internet of Things for Food’ plaats. Centraal staan de ontwikkelingen van nieuwe machines, robotisering, blockchain, de connectie hiertussen. Wat is de impact van IoT op Food?
FME levert een bijdrage in de vorm van een keynote door Jacqueline van Oosten over ons Nederlandse AgriFoodTech ecosysteem waarin we innovatie kunnen versnellen in thema’s zoals Personalised Nutrition. Daarbij organiseert zij samen met Sjaak Wolfert van Wageningen UR een workshop met de titel ‘Towards Personalised Food Chains’. Hierin kunnen deelnemers de eerste stappen zetten richting een gepersonaliseerde voedselketen.
Technologie is de rode draad door de keten heen. Vernieuwende technologie kan ketens veranderen en vernieuwen. Wil je actief deelnemen een aan de slag met Internet of Things in de food keten, kom dan ook naar het congres of bel met Jacqueline voor een persoonlijke opdracht.
Goed nieuws voor innovatieve bedrijven! De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) regeling is weer open voor aanvragen.
Lees verderOp woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.
Lees verderOp donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.
Lees verder