Internationale Fruit en Groenten beurs in Oezbekistan

2016, 07 juni

2 minuten lezen

In vervolg op het succesvolle bezoek van de Oezbeekse delegatie aan Nederland heeft GMV een uitnodiging ontvangen van Vladimir Norov, ambassadeur, om deel te nemen aan de eerste International Fruit and Vegetable Fair in Oezbekistan, die wordt georganiseerd van 12 t/m 14 juli 2016. Deze beurs zal vanaf 2017 jaarlijks worden georganiseerd.

Door het hoge niveau van de Nederlandse economie én onze technologieën wordt Nederland gezien als een veelbelovende economische, handels- en investeringspartner. De Oezbeekse overheid hecht er veel belang aan om de banden met Nederland te verstevigen, met name op het gebied van de agricultuur.

Oezbekistan is een belangrijke speler in Centraal Azië in de agricultuur, voornamelijk op het gebied van groenten en fruit. Op dit moment bedraagt hun jaarlijkse productie 18 miljoen ton fruit en groenten. Door het optimaliseren van de manier van oogsten en het introduceren van nieuwe technologieën wil Oezbekistan in 2020 haar groenten- en fruitproductie met 20-30{79a1d8301988f39a8c3c8f67223bbd83ba5671ad737bd97a5fd6a78f8aad5391} hebben uitgebreid.

Voor de deelnemers wordt een speciaal programma samengesteld, zoals business meetings met potentiële lokale partners en een sight seeing tour langs de culturele bezienswaardigheden van Oezbekistan. De Oezbeekse overheid verstrekt gratis visa voor de buitenlandse deelnemers aan deze beurs. Op de beurs zullen naast groenten- en fruitproducenten ook nationale en internationale transport- en logistiek bedrijven aanwezig zijn.

oezbekistan_vlag-300x200Meer informatie?
Neem contact op met de Ambassade van Oezbekistan in Brussel.

Meer nieuws

GMV
Nieuws

02/05/2024

2 minuten lezen

World Expo 2025: Unieke kans voor samenwerking met Japan

In 2025 vindt de World Expo plaats in Osaka, Japan. De World Expo wordt eens in de 5 jaar georganiseerd en heeft in 2025 als thema 'Designing future society for our lives'. GMV, als branchevereniging van de producenten van machinerieën voor de voedingsmiddelenindustrie, volgt de ontwikkelingen van deze World EXPO nauwlettend.

Lees verder

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder