Interessante Subsidie: Vliegende start met Young Expert in 68 landen

2016, 05 januari

2 minuten lezen

YEP-logo_WaterAgrofood1Young Expert Programmes (YEP) ondersteunt bedrijven bij de inzet van jonge professionals op hun internationale project(en) in opkomende markten en ontwikkelingslanden. YEP beoogt het internationale netwerk van de sectoren Water en Agri & Food te verjongen en te versterken. Tot 1 februari kunnen Nederlandse bedrijven, rondom de thema’s voedselzekerheid en/of water een projectvoorstel indienen voor de inzet van een jong professional.

YEP is een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Netherlands Water Partnership en het Food & Business Knowledge Platform. Het programma wil het aantal professionals in ontwikkelingssamenwerking met internationale ervaring vergroten. YEP heeft sinds 2013, al meer dan 140 Nederlandse en lokale Young Experts kunnen plaatsten, bij meer dan 60 organisaties, in meer dan 30 landen. YEP draagt daarmee bij aan een dynamisch internationaal netwerk en stelt deze open voor een nieuwe generatie experts. De Young Experts nemen deel aan een speciaal opleidings- en begeleidingsprogramma en ontvangen gedurende hun uitzending intensieve begeleiding, zowel intern als extern. De inzet van de Young Expert is minimaal één jaar en maximaal twee jaar en is gelieerd aan één of meer van de volgende thema’s:

  • uitbannen van de huidige honger en ondervoeding
  • bevorderen van inclusieve en duurzame groei in de agrarische sector
  • realiseren van ecologisch houdbare voedselsystemen
  • efficiënt waterbeheer, met name in de landbouw
  • verbeterd stroomgebiedbeheer en veilige delta’s
  • toegang tot schoon drinkwater en sanitatie

Nieuwe projectvoorstellen voor de inzet van een Young Expert kunnen tot 1 februari worden ingediend. Deze indieningsronde is de eerste van de drie rondes die gepland staan voor 2016. Meer informatie is te vinden op de website. U kunt ook contact opnemen via info@yepprogrammes.nl of telefonisch via +31 (0)70 304 3716.

YEP Agrofood banner

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder