Innovaties gezocht voor toekomstbestendige Pluimveestallen

GMV

2018, 17 september

2 minuten lezen

De landbouw staat voor een enorme transitie. Dat geldt zeer zeker ook voor de pluimveehouderij. Er zijn innovaties noodzakelijk om bestaande stallen toekomstbestendig te maken of vernieuwende stalconcepten te introduceren. De stal van de toekomst houdt rekening met het klimaat, natuur, dierenwelzijn en de omgeving. Op 11 oktober staat er een kennissessie op de agenda over dit thema.

De pluimveehouderij  in Nederland heeft te maken met een aantal uitdagingen. Dierenwelzijn, milieu, volksgezondheid, geur en energie zijn  onderwerpen die veel meer aandacht vragen. De kippenstallen moeten toekomstbestendig worden gemaakt. Nieuwe technieken en slimme innovaties kunnen de pluimveehouderij helpen om te vernieuwen. Daarom is het noodzakelijk dat we alle kennis en ervaring uit andere branches en sectoren gaan inzetten om de stallen te moderniseren. Provincie Noord-Brabant gaat samen met FME, ZLTO en VNO-NCW Brabant Zeeland op zoek naar wenselijke en haalbare oplossingen die de pluimveesector toekomstbestendig maken.

Om de aanwezige kennis en ervaring van bedrijven en kennisinstellingen te verbinden en te kijken hoe door samenwerking en het benutten van (branche)vreemde oplossingen er innovaties tot stand kunnen worden gebracht, organiseren wij op 11 oktober een kennissessie bij Kipster in Oirlo. Pluimveehouders, creatieve en innovatieve ondernemers, vertegenwoordigers van kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties (NGO’s) kunnen dan samen nadenken over oplossingen voor de uitdagingen waar de sector voor staat.

Programma

  • 09.30 uur – Ontvangst en registratie
  • 10.00 uur- Wat is een Toekomstbestendige stal – vertegenwoordiger van Kipster
  • 10.30 uur – Brainstormronde 1 met drie rondetafels:

Aan elke rondetafel zijn boeren, ngo’s, overheid, kennisinstellingen en technologie ondernemingen vertegenwoordigd.
a. mest en mestverwerking
b. gezondheid voor mens en omgeving
c. energie (besparing en opwekking)

  • 12.30 uur – Lunch
  • 13.00 uur – Innovatiepitches deel 1
  • 13.30 uur – Brainstormronde 2 met drie rondetafels:

d. dier (gezondheid- en welzijn)
e. fijnstof
f. werk omstandigheden

  • 16.00 uur – Borrel en netwerk
  • 17.00 uur – Afsluiting

Aanmelden

Meer nieuws

Wil je als mkb’er profiteren van de nieuwste inzichten en technologieën in food processing? En ben je benieuwd hoe jouw bedrijf kan meedoen aan een project binnen Kennis op Maat (KoM)? Meld je dan aan voor dit gratis webinar!

Lees verder
GMV
Nieuws

25/02/2025

1 minuut lezen

GMV en cybersecurity: Samen Digitaal Veilig

GMV heeft veel aandacht voor (digitale) veiligheid. Samen met publieke en private experts en samenwerkingspartners helpen we bij bewustwording, kennisdeling, het in kaart brengen van kwetsbaarheden, aan de slag te gaan met verbeteringen en het oefenen van beveiligingsincidenten.

Lees verder

Wil jij leren hoe je apparatuur en processen kwalificeert en valideert volgens GMP-normen? Of werk je al met commissioning-, kwalificatie- en validatieprotocollen en wil je je kennis verdiepen? Dan is deze praktijkgerichte training precies wat je zoekt!

Lees verder