Innovaties gezocht voor toekomstbestendige Pluimveestallen

GMV

2018, 17 september

2 minuten lezen

De landbouw staat voor een enorme transitie. Dat geldt zeer zeker ook voor de pluimveehouderij. Er zijn innovaties noodzakelijk om bestaande stallen toekomstbestendig te maken of vernieuwende stalconcepten te introduceren. De stal van de toekomst houdt rekening met het klimaat, natuur, dierenwelzijn en de omgeving. Op 11 oktober staat er een kennissessie op de agenda over dit thema.

De pluimveehouderij  in Nederland heeft te maken met een aantal uitdagingen. Dierenwelzijn, milieu, volksgezondheid, geur en energie zijn  onderwerpen die veel meer aandacht vragen. De kippenstallen moeten toekomstbestendig worden gemaakt. Nieuwe technieken en slimme innovaties kunnen de pluimveehouderij helpen om te vernieuwen. Daarom is het noodzakelijk dat we alle kennis en ervaring uit andere branches en sectoren gaan inzetten om de stallen te moderniseren. Provincie Noord-Brabant gaat samen met FME, ZLTO en VNO-NCW Brabant Zeeland op zoek naar wenselijke en haalbare oplossingen die de pluimveesector toekomstbestendig maken.

Om de aanwezige kennis en ervaring van bedrijven en kennisinstellingen te verbinden en te kijken hoe door samenwerking en het benutten van (branche)vreemde oplossingen er innovaties tot stand kunnen worden gebracht, organiseren wij op 11 oktober een kennissessie bij Kipster in Oirlo. Pluimveehouders, creatieve en innovatieve ondernemers, vertegenwoordigers van kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties (NGO’s) kunnen dan samen nadenken over oplossingen voor de uitdagingen waar de sector voor staat.

Programma

  • 09.30 uur – Ontvangst en registratie
  • 10.00 uur- Wat is een Toekomstbestendige stal – vertegenwoordiger van Kipster
  • 10.30 uur – Brainstormronde 1 met drie rondetafels:

Aan elke rondetafel zijn boeren, ngo’s, overheid, kennisinstellingen en technologie ondernemingen vertegenwoordigd.
a. mest en mestverwerking
b. gezondheid voor mens en omgeving
c. energie (besparing en opwekking)

  • 12.30 uur – Lunch
  • 13.00 uur – Innovatiepitches deel 1
  • 13.30 uur – Brainstormronde 2 met drie rondetafels:

d. dier (gezondheid- en welzijn)
e. fijnstof
f. werk omstandigheden

  • 16.00 uur – Borrel en netwerk
  • 17.00 uur – Afsluiting

Aanmelden

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder