ING: brexit raakt handel in agrifoodsector

Overige

2019, 10 april

1 minuut lezen

In de landbouw, industrie, groothandel, transport en toerisme zijn de effecten van brexit al voelbaar.

ING heeft een onderzoek uitgevoerd waaruit de volgende punten zijn gekomen die betrekking hebben op de Agri & Food sector:

  • De uitvoerwaarde van agrifood* producten naar het VK bedroeg in 2018 bijna € 6 miljard. Sinds 2016 ontwikkelt deze export zich duidelijk slechter dan in de jaren ervoor.
  • In 2018 was sprake van een lichte daling van de uitvoerwaarde. Voor de belangrijkste drie productgroepen (groenten & fruit, vlees en bloemen & planten) is de ontwikkeling nog negatiever.
  • Handelaren zeggen nog nauwelijks last te hebben van lagere afzetvolumes, lagere prijzen spelen wel een rol. Bedrijven in de agrifood-keten zijn bovendien creatief bij het inspelen op marktontwikkelingen. Handelaren vinden indien nodig vaak redelijk snel nieuwe afzetmarkten voor hun verse producten of ze stellen hun productaanbod bij. Dat resulteert bij Britse supermarkten in sommige gevallen in ‘shrinkflation’; om de prijzen gelijk te houden wordt bijvoorbeeld een boeket bloemen met een steel minder verkocht.

Lees verder

Bron: ING (2019)

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder