HTSC Consortium Day groot succes

2016, 04 december

2 minuten lezen

Op 18 november organiseerde het HighTechSystems Center van de TU Eindhoven een consortiumdag. Meer dan 140 deelnemers droegen hun steentje bij aan het interactieve programma en de uitdagende workshops.

De AgriFood sector is sterk in beweging. Technologische ontwikkelingen hebben een grote impact op ons vakgebied. Het is noodzakelijk om kennis te blijven delen en te investeren in nieuwe initiatieven. De behoefte aan activiteiten als de HTSC Consortium Day is duidelijk aanwezig in de sector. Van kennisinstelling tot groene onderneming: gezamenlijk zijn we het er over eens dat we pas écht ergens kunnen komen als we de handen ineen slaan. De aanwezige, industriële partners en academici spraken uitvoerig over uitdagingen in het voedsellandschap. Buzzwoorden als ‘deep learning’, Internet of Things en robotics domineerden de dag. De presentaties van de acht workshops kunt u hier downloaden.

Trim-to-spec
Een van de uitdagingen waar uitvoerig over is gesproken zijn de benodigde functies bij vlees trimming, in het bijzonder kipfilets. Een accurate scan van de kipfilet en de mogelijkheid om nauwkeurig, het liefst contactloos, te snijden zijn nodig om het afsnijden van vetrandjes bij kipfilet te realiseren. Keyword is actief gestuurd snijden. Aanvullend topic was dat water ook gebruikt kan worden ter desinfectie in de vorm van plasma activated water (firma Vital Fluid). Dit wordt in andere sectoren ook gebruikt als alternatief voor pesticiden.

Gedurende de dag kwamen vele uitdagingen uit de sector aan bod. Een kleine sfeer impressie:

 

HTSC 2    HTSC 3

HTSC 4    HTSC 5 HTSC 6    HTSC 7

Meer nieuws

GMV
Nieuws

01/03/2021

1 minuut lezen

GMV bouwt verder

GMV is gestart met online werkgroepsessies gericht op de thema’s: verduurzaamt de sector, gewaardeerd werkgeverschap en verbindt de keten.

Lees verder
Leden
Nieuws

26/02/2021

1 minuut lezen

JBT zet in op een duurzamere en betere wereld

Hoe draag je als machinebouwer bij aan een betere en duurzamere wereld? Naast het ontwikkelen van slimme technologie om productie zo effectief mogelijk te maken en verspilling te minimaliseren zet GMV-lid JBT zich breder in om verduurzaming van de industrie mogelijk te maken. 

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2021

2 minuten lezen

Food Process Engineers van de toekomst

Er is een tekort aan jonge technische professionals die direct inzetbaar zijn in de agri & food machinebouw. Hogeschool InHolland biedt opleidingen op het grensvlak van techniek en agri & food en inventariseert via een enquête om de juiste invulling te geven aan het profiel Food Process Engineer. Welke kennis en skills moeten jouw toekomstige medewerkers hebben? 

Lees verder