Op 18 november organiseerde het HighTechSystems Center van de TU Eindhoven een consortiumdag. Meer dan 140 deelnemers droegen hun steentje bij aan het interactieve programma en de uitdagende workshops.
De AgriFood sector is sterk in beweging. Technologische ontwikkelingen hebben een grote impact op ons vakgebied. Het is noodzakelijk om kennis te blijven delen en te investeren in nieuwe initiatieven. De behoefte aan activiteiten als de HTSC Consortium Day is duidelijk aanwezig in de sector. Van kennisinstelling tot groene onderneming: gezamenlijk zijn we het er over eens dat we pas écht ergens kunnen komen als we de handen ineen slaan. De aanwezige, industriële partners en academici spraken uitvoerig over uitdagingen in het voedsellandschap. Buzzwoorden als ‘deep learning’, Internet of Things en robotics domineerden de dag. De presentaties van de acht workshops kunt u hier downloaden.
Trim-to-spec
Een van de uitdagingen waar uitvoerig over is gesproken zijn de benodigde functies bij vlees trimming, in het bijzonder kipfilets. Een accurate scan van de kipfilet en de mogelijkheid om nauwkeurig, het liefst contactloos, te snijden zijn nodig om het afsnijden van vetrandjes bij kipfilet te realiseren. Keyword is actief gestuurd snijden. Aanvullend topic was dat water ook gebruikt kan worden ter desinfectie in de vorm van plasma activated water (firma Vital Fluid). Dit wordt in andere sectoren ook gebruikt als alternatief voor pesticiden.
Gedurende de dag kwamen vele uitdagingen uit de sector aan bod. Een kleine sfeer impressie:
Op woensdag 4 juni ben je als GMV-lid van harte welkom bij onze Algemene Leden Vergadering op een wel heel interessante plek: Rademaker in Culemborg. We combineren het nuttige met het aangename – een korte ALV, een inspirerende keynote over AI in de praktijk, een exclusieve rondleiding én natuurlijk tijd om bij te praten tijdens de borrel. Mis het niet!
Lees verderVanaf deze maand verwelkomen wij ZTI Smart Machines als nieuw lid van GMV. Als brancheorganisatie zetten we ons in voor een toekomstbestendige, slimme en duurzame agrofoodketen – en daar past ZTI perfect bij. Hun innovatieve oplossingen op het snijvlak van techniek en voedselverwerking dragen bij aan efficiëntere en mensvriendelijkere processen in de keten.
Lees verderWil je als mkb’er profiteren van de nieuwste inzichten en technologieën in food processing? En ben je benieuwd hoe jouw bedrijf kan meedoen aan een project binnen Kennis op Maat (KoM)? Meld je dan aan voor dit gratis webinar!
Lees verder