HT2FtW vervolg en financiering

2016, 02 maart

3 minuten lezen

HT2FtW_Subsidie

Om de cross-over HT2FtW op gang te brengen is het plan om in 2016 gebruik te maken van bestaande calls bij STW voor HTSM en in A&F en T&U, en mogelijk nog andere bronnen. Die lopen min of meer gelijk. Daar kunnen onderdelen van eerste PPS’en worden ingediend waar ze passen. Op die manier wordt ervaring opgedaan met de systematiek van HT2FtW, het bouwen van consortia met partners van verschillende sectoren en de oplijning van doelstellingen daaruit. Bovendien zullen deze eerste PPS’en demonstreren dat er mooie kansen liggen in deze cross-over, wat mogelijk gebruikt kan worden om er extra budget voor te krijgen. Dit ter voorbereiding van het doel om in 2017 een zelfstandige call voor HT2FtW te lanceren met budget uit de verschillende topsectoren, NWO/STW en potentieel nieuwe middelen.
Voor de langere termijn moet HT2FtW tenslotte een plek vinden in een of meerdere routes van de Nationale WetenschapsAgenda (NWA) die naar verwachting in de nieuwe kabinetsperiode een belangrijke rol gaat spelen in de programmering en financiering van onderzoek in Nederland. Van de 16 routes die nu daarin in ontwikkeling zijn, zijn er goede mogelijkheden in ‘Productie van veilig en gezond voedsel’, ‘Smart Industry’ en ‘Big Data’.

Rondetafels
Na opname in de kennis- en innovatieagenda’s van 4 topsectoren is het goede nieuws dat HT2FtW is aangemerkt als prioritaire crossover, wat betekent dat HT2FtW innovatieprojecten een grotere kans maken op financiering. Daarom start FME binnenkort in samenwerking met kennisinstellingen met het organiseren van rondetafels om te komen tot innovatieconsortia, in eerste instantie met de 37 recent geïnterviewde (GMV & FME) bedrijven, maar anderen zijn ook welkom.

SMP’s
Om een extra impuls te geven aan de ontwikkeling van de eerste PPS’en binnen HT2FtW, heeft de topsector A&F het instrument Seed Money Project (SMP) ontwikkeld. In een SMP voorstel kan een bedrijf capaciteit bij DLO aanvragen om samen het beoogde PPS binnen het HT2FtW kader op te bouwen. Indien nodig kan zelfs op beperkte schaal vooronderzoek worden uitgevoerd om de haalbaarheid van het PPS-concept aan te tonen. Voorstellen hebben typisch een omvang van € 25 k en kunnen maximaal € 50 k groot zijn (DLO-capaciteit). Dit instrument staat sinds 1 maart open en de deadline voor voorstellen is 1 april. Meer informatie is te vinden op de website van de topsector A&F: www.tki-agrifood.nl/aan-de-slag. Voor vragen kunt u terecht bij Frans Kampers (frans.kampers@wur.nl, 0317-481262).

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder