Handelsmissie Canada: GMV en FME tekenen MoU met Canadese Food Processing Industry

2015, 04 mei

2 minuten lezen

MoUDe Canadese overheid heeft door het LEI in Wageningen een onderzoek laten uitvoeren naar de kracht van de Nederlandse Agri & Food sector. Een van de aanleidingen voor dit onderzoek was de constatering dat Canada 10 tot15 jaar achterloopt op o.a. Nederland als het gaat om efficiënte voedselketens en energieverbruik.

Aangezien Canada een grote agri & food sector kent, maar er weinig technologie bedrijven ter plaatse zijn, is er gekozen om een samenwerking met de Nederlandse machinebouw- en technologiebranche in deze sector aan te gaan. Een delegatie van de Canadese overheid heeft Nederland een paar maanden geleden bezocht en recent hebben we een grotere delegatie uitgebreid kunnen spreken op de Anuga Foodtec in Keulen.

Hieruit is voortgekomen dat GMV en FME op 29 mei a.s. een Memorandum of Understanding (MoU) gaan ondertekenen tijdens de handelsmissie naar Toronto (26-29 mei). De MoU wordt aan Canadese zijde getekend door o.a. de Canadian Food Innovators, waarin alle grote foodprocessing bedrijven in Canada vertegenwoordigd zijn, en wordt volledig ondersteund door de Canadese overheid. In de MoU staat opgenomen dat beide zijden zich zullen inspannen om ieders kennis en netwerk met elkaar te verbinden. Doel voor GMV en FME is in ieder geval om op korte termijn de Canadese partijen uit te nodigen voor een event in Nederland, om zodoende onze kennis en kunde te tonen en tot concrete projecten te komen. Dit is overigens ook de insteek tijdens het bezoek aan Canada van 26-29 mei, samen met 8 GMV/FME leden zoveel mogelijk concrete gesprekken en vervolgacties afspreken.

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder