GMV Workshop Hygiënisch Lassen (Volgeboekt!)

2016, 20 januari

3 minuten lezen

mag-lasser-2Deze bijeenkomst is volgeboekt, inschrijven is niet meer mogelijk!

Technische MBO-ers zijn misschien wel moeilijker te vinden dan HBO en universitair geschoolde medewerkers. Om het belang van samenwerken met scholen te onderstrepen organiseren we in samenwerking met het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Agri&Food (CIV Agri&Food) en het ROC & AOC deze themabijeenkomst bij PTC+ in Ede

Samenwerking en afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven is cruciaal. In deze themabijeenkomst illustreren we dit aan de hand van praktijkvoorbeelden en kennis over hygiënisch lassen.

Een van de belangrijkste aspecten van machines voor de voedingsmiddelenindustrie is de reinigbaarheid tot op microbieel niveau. Voor bewerkte RVS-delen betekent dit vaak een nabewerking. Lassen worden vaak weggeslepen in een serie slijphandelingen van grof tot fijn.

Kostenbesparing

Een goed gelegde las is reinigbaar tot op microbieel niveau en behoeft niet altijd nabewerking. Dit bespaart dus kosten. In deze gezamenlijke workshop van EHEDG Nederland, NIL en GMV willen we de mogelijkheden en de beperkingen met u bespreken.

Hoe?

GMV, NIL en EHEDG gaan graag samen met jou in discussie. Hoe kun je kosten besparen met het leggen van een goede las? Wat heb je daarvoor nodig? Hoe kom je aan goed gekwalificeerd laspersoneel? Wat is het minimale opleidingsniveau? Hoe borg je de kwaliteit? Doel van de discussie is het inventariseren van jouw wensen en kijken hoe we deze op dit gebied kunnen vervullen.

Kom jij ook?

Deelname is gratis en is voor iedereen die hier meer over wil weten. Je kunt je hier registreren

Programma

14.00 uur Ontvangst bij PTC+ in Ede
14.15 uur Opening door GMV
Lezing Joop Hazeleger – Knooppunt Techniek
Samenwerking in de regio Toelichting activiteiten Knooppunt Techniek waarin gewerkt wordt aan een intensieve samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.
14.45 uur Lezing Wouter Burggraaf- Burggraaf & Partners
Het belang van hygiënische machinebouw. We moeten allemaal voldoen aan de machinerichtlijnen en hygiëne eisen van onze klanten. Niet voor niets! Maar… Hoe doe je dat en waar moet je op letten?
15.30 uur Lezing Yvonne Olgers – Nederlands Instituut voor Lastechniek
Een goede las voldoet goed. Het leggen van een goede las is een vak apart. Het bepaalt de kwaliteit en draagt bij aan een goede hygiëne graad van de machine. Toch?!
16.00 uur Pauze
16.15 uur Praktijkvoorbeeld
Eén van onze relaties uit de levensmiddelen industrie schetst zijn ervaringen
16.30 uur Discussie
17.15 uur Borrel
18.00 uur Afsluiting

GMV werkt nauw samen met EHEDG Nederland, met als doel de microbiële reinigbaarheid van de machines van haar leden op een nog hoger plan te krijgen. Dit is al verplicht gesteld in de Machinerichtlijn. Hiermee wil GMV de voorsprong die we op dit gebied in Nederland hebben handhaven en vergroten. Hiermee kunnen we de gezamelijke positie versterken

EHEDG staat voor European Hygienic Engineering & Design Group. Het is een organisatie met ruim 1.100 leden uit de machinebouw, onderzoeksinstituten en voedingsmiddelenindustrie. De grote food multinationals zoals Unilever, Nestle, Danone, Heinz en FrieslandCampina zijn betrokken. EHEDG wil op wetenschap gebaseerde aanbevelingen doen over het ontwerp van componenten en machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Zij heeft tot op heden 44 richtlijnen geschreven.

Burggraaf & Partners organiseert diverse cursussen op dit gebied, waaronder Hygiënisch Lassen en Hygiënisch Ontwerpen.

Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is een onafhankelijke stichting die de collectieve belangen behartigt van bedrijven, instellingen en personen die werkzaam zijn op het gebied van lassen, lijmen en andere permanente verbindingstechnieken. Het NIL stelt zich ten doel de kennis en vakbekwaamheid in deze branches op hetzelfde niveau te houden als nu, en daar waar mogelijk uit te breiden. Daarbij is het van belang dat er continu voldoende aanwas is van jonge vakmensen.

Meer nieuws

FME
Nieuws

30/11/2020

2 minuten lezen

Waarom (g)een Smart Food Factory?

De levensmiddelenfabriek digitaliseert en wordt steeds slimmer. Het toenemende belang van het produceren van hoge kwaliteit (gezond) voedsel in combinatie met het efficiënter omgaan met grondstoffen in het proces beweegt deze ontwikkeling o.a. voorwaarts. Aan de andere kant zijn er ook barrières die nog overwonnen moeten worden om een slimme fabriek mogelijk te maken. Welke zijn dit? En hoe gaan we daar verder mee aan de slag?

Lees verder
GMV
Nieuws

30/11/2020

2 minuten lezen

Aan de slag binnen Fieldlab Fortissimo

‘Hoe zorgen we voor optimaal onderhoud & asset prestaties in de Nederlandse voedingsindustrie?’ Asset-owners, OEM'ers en serviceproviders actief in de Agri & Food gaan binnen Fieldlab Fortissimo aan de slag met specifieke uitdagingen en kennisproducten. Naast beter inzicht krijgen in de status van onderdelen of wanneer onderhoud nodig is de link met energie efficiency ook belangrijk voor een future-proof voedselsysteem.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/11/2020

1 minuut lezen

Oproep voor Kennis op Maat-projecten

De Topsectoren Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Agri & Food roepen roepen partijen op projecten in te dienen binnen het nieuwe programma Kennis op Maat. Wageningen Research reserveert voor dit programma jaarlijks 2,5 miljoen euro (exclusief BTW) voor de vertaling van bestaande kennis uit onderzoek en praktijk naar handelingsperspectief voor de (toekomstige) MKB-ers. Het betreft nadrukkelijk geen onderzoek.

Lees verder