Deze bijeenkomst is volgeboekt, inschrijven is niet meer mogelijk!
Technische MBO-ers zijn misschien wel moeilijker te vinden dan HBO en universitair geschoolde medewerkers. Om het belang van samenwerken met scholen te onderstrepen organiseren we in samenwerking met het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Agri&Food (CIV Agri&Food) en het ROC & AOC deze themabijeenkomst bij PTC+ in Ede
Samenwerking en afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven is cruciaal. In deze themabijeenkomst illustreren we dit aan de hand van praktijkvoorbeelden en kennis over hygiënisch lassen.
Een van de belangrijkste aspecten van machines voor de voedingsmiddelenindustrie is de reinigbaarheid tot op microbieel niveau. Voor bewerkte RVS-delen betekent dit vaak een nabewerking. Lassen worden vaak weggeslepen in een serie slijphandelingen van grof tot fijn.
Kostenbesparing
Een goed gelegde las is reinigbaar tot op microbieel niveau en behoeft niet altijd nabewerking. Dit bespaart dus kosten. In deze gezamenlijke workshop van EHEDG Nederland, NIL en GMV willen we de mogelijkheden en de beperkingen met u bespreken.
Hoe?
GMV, NIL en EHEDG gaan graag samen met jou in discussie. Hoe kun je kosten besparen met het leggen van een goede las? Wat heb je daarvoor nodig? Hoe kom je aan goed gekwalificeerd laspersoneel? Wat is het minimale opleidingsniveau? Hoe borg je de kwaliteit? Doel van de discussie is het inventariseren van jouw wensen en kijken hoe we deze op dit gebied kunnen vervullen.
Kom jij ook?
Deelname is gratis en is voor iedereen die hier meer over wil weten. Je kunt je hier registreren
Programma
14.00 uur | Ontvangst bij PTC+ in Ede |
14.15 uur | Opening door GMV Lezing Joop Hazeleger – Knooppunt Techniek Samenwerking in de regio Toelichting activiteiten Knooppunt Techniek waarin gewerkt wordt aan een intensieve samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. |
14.45 uur | Lezing Wouter Burggraaf- Burggraaf & Partners Het belang van hygiënische machinebouw. We moeten allemaal voldoen aan de machinerichtlijnen en hygiëne eisen van onze klanten. Niet voor niets! Maar… Hoe doe je dat en waar moet je op letten? |
15.30 uur | Lezing Yvonne Olgers – Nederlands Instituut voor Lastechniek Een goede las voldoet goed. Het leggen van een goede las is een vak apart. Het bepaalt de kwaliteit en draagt bij aan een goede hygiëne graad van de machine. Toch?! |
16.00 uur | Pauze |
16.15 uur | Praktijkvoorbeeld Eén van onze relaties uit de levensmiddelen industrie schetst zijn ervaringen |
16.30 uur | Discussie |
17.15 uur | Borrel |
18.00 uur | Afsluiting |
GMV werkt nauw samen met EHEDG Nederland, met als doel de microbiële reinigbaarheid van de machines van haar leden op een nog hoger plan te krijgen. Dit is al verplicht gesteld in de Machinerichtlijn. Hiermee wil GMV de voorsprong die we op dit gebied in Nederland hebben handhaven en vergroten. Hiermee kunnen we de gezamelijke positie versterken
EHEDG staat voor European Hygienic Engineering & Design Group. Het is een organisatie met ruim 1.100 leden uit de machinebouw, onderzoeksinstituten en voedingsmiddelenindustrie. De grote food multinationals zoals Unilever, Nestle, Danone, Heinz en FrieslandCampina zijn betrokken. EHEDG wil op wetenschap gebaseerde aanbevelingen doen over het ontwerp van componenten en machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Zij heeft tot op heden 44 richtlijnen geschreven.
Burggraaf & Partners organiseert diverse cursussen op dit gebied, waaronder Hygiënisch Lassen en Hygiënisch Ontwerpen.
Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is een onafhankelijke stichting die de collectieve belangen behartigt van bedrijven, instellingen en personen die werkzaam zijn op het gebied van lassen, lijmen en andere permanente verbindingstechnieken. Het NIL stelt zich ten doel de kennis en vakbekwaamheid in deze branches op hetzelfde niveau te houden als nu, en daar waar mogelijk uit te breiden. Daarbij is het van belang dat er continu voldoende aanwas is van jonge vakmensen.
Het doel van het evenement is om te verbinden en kennis te delen tussen producenten, gebruikers en service verleners op het gebied van (industrieel) Additive Manufacturing of enige andere vorm van innovatieve productie.
Lees verderHet doel van deze bijeenkomst is een gezamenlijke agenda te ontwikkelen hoe we de continuïteit en verdere verduurzaming van internationale agrofood handelsketens waarborgen, inclusief de daarvoor benodigde ondersteuning vanuit de overheid.
Lees verderWat gaat Artificial Intelligence in Food Processing betekenen? Het AI Food & Tech Summit is een 3-daags evenement, van 3-5 september 2024 in Amsterdam.
Lees verder