GMV contributiefacturatie in 2021 zonder BTW

GMV

2021, 31 maart

2 minuten lezen

Binnenkort wordt de jaarlijkse contributiefactuur voor het GMV-lidmaatschap verstuurd. Vanaf dit jaar wordt er geen BTW meer gefactureerd. De reden hiervoor is dat de Belastingdienst verenigingen die het collectief belang behartigen, vrijstelt van BTW.

De afgelopen jaren heeft VNO-NCW (en FME) discussies gevoerd met het ministerie van Financiën (Belastingdienst) over de BTW in samenhang met de belangenbehartiging van verenigingen. In de discussies is ervan uitgegaan dat verenigingen geen winstoogmerk hebben en de contributie een rechtstreekse vergoeding voor de belangenbehartiging van de leden. Onze fiscalist (BDO) heeft daarom geadviseerd vanaf 2021 geen BTW meer op de contributie in rekening te brengen. Per saldo verandert er niets.

Kan je als GMV-lid de BTW van voorgaande jaren terugvragen?

Alle leden hebben de afgelopen jaren (binnen hun eigen fiscale kaders) recht gehad op het terugvragen van de BTW. We gaan ervan uit dat je dit ook hebt gedaan.

Krijgen leden BTW terug van de vereniging?

De vereniging heeft de ontvangen BTW aan de Belastingdienst betaald. Je hebt de in rekening gebrachte BTW bij de Belastingdienst kunnen terugvragen.

Het bovenstaande geldt alleen voor de contributiefacturatie; als er individuele diensten of goederen worden geleverd, wordt er wel BTW in rekening gebracht.

Voor eventuele vragen kan je met ons contact opnemen via: gmv@fme.nl

 

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder