Global Entrepreneurship Summit (GES)

FME

2019, 07 januari

3 minuten lezen

GES is een rondreizend Amerikaans zakencongres dat vaak grote namen trekt. Dit keer zal het congres plaatsvinden op 4 & 5 juni in het World Forum Theater in Den Haag. Het is de eerste keer dat deze wereldwijde top over handel en ondernemen in Europa wordt gehouden. GES richt zich op ondernemers, zowel startups als gevestigde ondernemers, investeerders, wetenschappers en thoughtleaders. Het conferentiecentrum zal worden omgebouwd naar een ‘dealmaking room’ waar baanbrekende innovaties, investeerders en ondernemerschap bij elkaar komt. Meld je nu aan! Inschrijving loopt tot 1 maart 2019.

Food & Agri
FME organiseert tijdens GES 2019 het Food & Agri gedeelte samen met het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit. Net als de andere sectoren Water, Health, Connectivity en Energy zijn er een aantal challenges geformuleerd waarbij Nederlandse ondernemers de kans krijgen hun innovaties te laten zien. In totaal worden er zo’n 2000 mensen verwacht tijdens dit congres. Hiervan zijn zo’n 400 plaatsen gereserveerd voor bedrijven uit Nederland. Niet alleen wordt er een programma tijdens GES georganiseerd, ook zal FME zelf innovatiesessies organiseren in de aanloop naar GES toe, maar ook op 3 & 6 juni rondom GES. Hiermee wordt er een podium gecreëerd voor Nederlandse innovaties. Dit biedt kansen voor nationale en internationale contacten.

Challenges Food & Agri
Voor Food en Agri staan onder voorbehoud de volgende thema’s centraal:
• Hoe helpt technologie om goed, betaalbaar en gezond voedsel te produceren en hiermee de wereld te voeden?
Denk hierbij aan de logistiek en verdeling van voedsel in landelijke gebieden of juist metropole gebieden, maar ook het creëren van nieuwe vormen van proteïne. Ook kijken we in deze challenge hoe voedsel kan bijdragen aan een betere gezondhied.
• Welke technologieën zijn er om boeren en tuinders in hun werkzaamheden te ondersteunen?
Denk hierbij aan arbeidsintensieve processen, zoals telen en oogsten, maar ook hoe technologie kan bijdragen aan het verminderen van pesticiden en verbeteren van oogsten. Ook naar betere oogstopbrengst door mengteelten, etc.
• Hoe kan voedselproductie ondersteund worden door efficient management van waardevolle grondstoffen, zoals water?
Hier gaan we op zoek naar technologische innovaties die bijdragen aan de vermindering van voedselverspilling of de efficiency van belangrijke grondstoffen, nutriënten en water verbeteren. Hierbij is kwaliteitsbewaking ook een aandachtspunt.

Vanuit bovenstaande thema’s gaan we op zoek naar bestaande innovaties en waar nodig nieuwe initiatieven faciliteren.

Inschrijving voor de GES staat vanaf nu open. Schrijf je snel in, want de inschrijvingen lopen tot 1 maart 2019. FME relaties kunnen zich inschrijven met de code GESNLF&A


Heb je vragen of wil je verder op de hoogte blijven?
Meld je dan bij Jacqueline van Oosten
jacqueline.van.oosten@fme.nl

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder