Leden van telersverenigingen DOOR, Harvest House, Best of Four en Van Nature hebben de handen ineen geslagen voor het programma GLAS4.0. Dit programma richt zich op hoe disruptieve technologieën en de toepassing hiervan beschikbaar kunnen worden gemaakt voor komkommer-, aubergine-, paprika- en tomaatgewassen. Op basis van de resultaten van dit programma tot nu toe kan geconcludeerd worden dat crop sensing en robotica belangrijke disruptieve technologieën zijn voor de toekomst van vruchtgroenten. De ontwikkeling hiervan vindt op wereldwijde schaal plaats, maar op welke manier kunnen Nederlandse producenten en telersverenigingen dit proces versnellen?
Om deze en vele andere vragen te beantwoorden, organiseert Glas 4.0 een speciale acceleratie workshop waarin medewerkers van universiteiten en bedrijven de handen ineen zullen slaan met innovatieve telers. De workshop vindt plaats op 11 en 12 september 2017.
Het doel van deze tweedaagse workshop is om de kennis uit het bedrijfsleven en onderzoek te verzamelen over het gebruik van crop sensing en robotica in vruchtgroenten in de kas. Na het verzamelen van deze kennis zullen de deelnemers bespreken hoe telers en telersverenigingen het proces van het beschikbaar stellen van disruptieve technologieën voor vruchtgroenten tomaten, aubergine, komkommer en paprika kan worden versneld.
De acceleratieworkshop is gratis (exclusief reiskosten en hotelkosten, indien van toepassing) en alleen op uitnodiging. Meer deelnemers zijn echter welkom op basis van het volgende principe: u moet uw onderzoek, oplossing of concept voorleggen aan collega’s en telers met een open mind voor reflectie en samenwerking.
Geïnteresseerde partijen kunnen een aanvraag indienen door een email te sturen naar glas40@ficenter.nl
In navolging van de voorgaande, succesvolle Normen-dag organiseren brancheverenigingen Dutch Machinery for the Food Industry (DMFI-NBT), GMV Dutch Food Systems en Machevo & Bulk Vereniging in samenwerking met Hygienic Design Network (HDN) op 2 oktober 2023 bij Wageningen University & Research een nieuwe kennissessie.
Lees verderIn de chique ambiance van de ‘Next Level’ congreszaal van de Evenementenhal Gorinchem genoten veertig directieleden en managers van een voortreffelijk Captains of Processing Dinner, georganiseerd door de Machevo & Bulk Vereniging, Easyfairs en Vakblad BULK.
Lees verderSMC Nederland heeft vestigingen in Amsterdam en Eindhoven. Het bedrijf biedt oplossingen voor de automatisering van productieprocessen in de industriesector. Daarnaast verzorgt het ook technische opleidingen en trainingen voor klanten, distributeurs en techniekdocenten.
Lees verder