Glas 4.0 Accelerator workshop

2017, 31 juli

2 minuten lezen

Leden van telersverenigingen DOOR, Harvest House, Best of Four en Van Nature hebben de handen ineen geslagen voor het programma GLAS4.0. Dit programma richt zich op hoe disruptieve technologieën en de toepassing hiervan beschikbaar kunnen worden gemaakt voor komkommer-, aubergine-, paprika- en tomaatgewassen. Op basis van de resultaten van dit programma tot nu toe kan geconcludeerd worden dat crop sensing en robotica belangrijke disruptieve technologieën zijn voor de toekomst van vruchtgroenten. De ontwikkeling hiervan vindt op wereldwijde schaal plaats, maar op welke manier kunnen Nederlandse producenten en telersverenigingen dit proces versnellen?

Om deze en vele andere vragen te beantwoorden, organiseert Glas 4.0 een speciale acceleratie workshop waarin medewerkers van universiteiten en bedrijven de handen ineen zullen slaan met innovatieve telers. De workshop vindt plaats op 11 en 12 september 2017.

Het doel van deze tweedaagse workshop is om de kennis uit het bedrijfsleven en onderzoek te verzamelen over het gebruik van crop sensing en robotica in vruchtgroenten in de kas. Na het verzamelen van deze kennis zullen de deelnemers bespreken hoe telers en telersverenigingen het proces van het beschikbaar stellen van disruptieve technologieën voor vruchtgroenten tomaten, aubergine, komkommer en paprika kan worden versneld.

De acceleratieworkshop is gratis (exclusief reiskosten en hotelkosten, indien van toepassing) en alleen op uitnodiging. Meer deelnemers zijn echter welkom op basis van het volgende principe: u moet uw onderzoek, oplossing of concept voorleggen aan collega’s en telers met een open mind voor reflectie en samenwerking.

Geïnteresseerde partijen kunnen een aanvraag indienen door een email te sturen naar glas40@ficenter.nl

Meer nieuws

Leden
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Nieuwe innovatie’s X-ray technologie

GMV-lid Marel houdt zich bezig met duurzaamheid. In hun innovatiecentrum in Boxmeer gebruiken zij speciale Xray technologie en doen microbiologisch onderzoek als onderdeel van hun missie om biologische verontreiniging in primaire en secundaire processen te verminderen. Door innovatieve, eenvoudig te reinigen oplossingen te ontwerpen, proberen hun ingenieurs niet alleen voedselverontreiniging en -verspilling te verminderen, maar ook om de arbeid, het water en de energie die nodig zijn voor bediening en reiniging te minimaliseren.

Lees verder

De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Tweejaarlijks wordt er een prijs uitgereikt in de categorie Grootbedrijf, MKB en een Plaquette voor ondernemingen die uitblinken in duurzaam ondernemerschap.

Lees verder
GMV
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Food Technology 1 en 2 december 2021, Den Bosch

Vakblad EVMI en Mikrocentrum organiseren op 1 en 2 december het nieuwe evenement Food Technology. De locatie is de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050.

Lees verder