Gezocht: AgriFoodTech toppers voor Innovatie Estafette 2016

2015, 18 november

2 minuten lezen

logo2Op 14 april 2016, tijdens het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie vindt de slotdag van de 6e editie van
de Innovatie-estafette plaats, het tweejaarlijkse NL_Schuin.jpgterugkerende evenement en netwerk van ruim 4.000 ondernemers, beleidsmakers, wetenschappers en initiatiefrijke burgers.
Samen werken aan de technologische doorbraken en innovaties die in de toekomst het verschil maken. Het thema tijdens deze editie is ‘Sustainable Urban Delta’.

‘De Innovatie-estafette versnelt innovatie, verbindt en inspireert (toekomstige) initiatiefnemers. Is een podium voor concrete projecten die bijdragen aan de Sustainable Urban Delta. Kijkt over sectorgrenzen heen en verbindt publiek en privaat.

De innovatie-estafette daagt innovatieve mensen uit om antwoorden te geven op de maatschappelijke vragen die er liggen. Denk aan waterbeheer, energie, voedselvoorziening, mobiliteit, logistiek of natuurvraagstukken. Megasteden zijn de voornaamste aanjagers van economische groei. Nederland kent geen megastad maar is wel één groen, waterrijk, stedelijk netwerk. Om wereldwijd concurrerend te zijn, moeten we inzetten op onze agglomeratievoordelen en op innovatie. Er is internationaal vraag naar de kennis die we als stedelijke delta hebben opgebouwd en de innovaties die we ontwikkelen. Innovaties bieden oplossingen voor stedelijke maatschappelijke uitdagingen en door te innoveren creëren we nieuwe banen.’

Deze estafette biedt voor bedrijven actief in het werkgebied van de Topsector Agri&Food een podium om de innovaties uit onze sector te etaleren en onze kennis te delen. We kunnen i.s.m. ZLTO een aantal kandidaten voordragen. We zoeken daarom een aantal innovatieve A&F-bedrijven actief in de AgriFoodTech.

De locatie voor de innovatie-estafette ligt rondom het Eye aan het IJ in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.innovatie-estafette.nl

Wil je een baanbrekende innovatie onder de aandacht brengen, laat het even weten bij het GMV secretariaat via gmv@fme.nl

Meer nieuws

Ontdek hoe handelsmissies bedrijven helpen de wereld te veroveren! Uit onderzoek van het CBS blijkt dat deelname aan handelsmissies de kans vergroot dat bedrijven gaan handelen met of investeren in het bezochte land.

Lees verder
GMV
Nieuws

05/05/2024

1 minuut lezen

26 juni | GMP in de voedingsmiddelen industrie, Nieuwegein

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder

Op 18 & 19 juni 2024 zal Food Waste Free United (met belangrijke partners) de internationale conferentie 'Op weg naar halvering van voedselverspilling in Europa' organiseren bij CHV Noordkade Veghel.

Lees verder