Foodtech: technologie in de voedingsindustrie

Overige

2019, 27 februari

1 minuut lezen

Technologie speelt een steeds grotere rol in de voedingsproductie. Binnen de industrie groeit vooral het gebruik van robotica en data-technologie. Dat draagt bij aan de betaalbaarheid van voeding en aan transparantie over herkomst en productie. De meerderheid van de Nederlandse consumenten wil meer weten over de productie van zijn voeding. Data-technologie helpt voedingsproducenten om meer informatie uit de keten te delen. Voor Nederlandse fabrikanten is de inzet van nieuwe technologieën niet alleen nuttig, het is ook noodzakelijk om concurrerend te blijven. Robotisering en digitalisering verhogen de productiviteit van medewerkers en helpen om toekomstige personeelstekorten te voorkomen. Dit stelt de publicatie Foodtech: robotarm biedt voedingsindustrie de helpende hand.

Bron: ING (2019)

Meer nieuws

FME
Nieuws

19/03/2019

1 minuut lezen

FoodTech Brainport TV – internationalisering

Food Tech Brainport TV is een online programma waarin de laatste trends en ontwikkelingen in de wereld van food en technologie voorbij komen. Marcel van Haren, directeur van de GMV en clustermanager Agri & Food bij FME was studiogast tijdens de aflevering over internationalisering.

Lees verder
FME
Nieuws

01/03/2019

1 minuut lezen

Voedsel 1000

De provincie Noord-Brabant is een initiatief gestart om te bouwen aan een duurzaam Brabants voedselsysteem. FME is één van de partners.

Lees verder

Van 19 tot 22 maart presenteren verschillende Nederlandse AgriFoodTech start-ups hun innovaties gedurende de World Agri-Tech Innovation Summit and Future Food-Tech onder leiding van Food Valley.

Lees verder