Foodtech: technologie in de voedingsindustrie

Overige

2019, 27 februari

1 minuut lezen

Technologie speelt een steeds grotere rol in de voedingsproductie. Binnen de industrie groeit vooral het gebruik van robotica en data-technologie. Dat draagt bij aan de betaalbaarheid van voeding en aan transparantie over herkomst en productie. De meerderheid van de Nederlandse consumenten wil meer weten over de productie van zijn voeding. Data-technologie helpt voedingsproducenten om meer informatie uit de keten te delen. Voor Nederlandse fabrikanten is de inzet van nieuwe technologieën niet alleen nuttig, het is ook noodzakelijk om concurrerend te blijven. Robotisering en digitalisering verhogen de productiviteit van medewerkers en helpen om toekomstige personeelstekorten te voorkomen. Dit stelt de publicatie Foodtech: robotarm biedt voedingsindustrie de helpende hand.

Bron: ING (2019)

Meer nieuws

Overige
Nieuws

10/05/2019

1 minuut lezen

Food Tech: Technology in the Food Industry

ING heeft recent een rapport gepubliceerd over de drijvende kracht achter 'food tech' en de meest veelbelovende food tech applicaties, robot- en data technologie en nieuwe proces technologieën

Lees verder
FME
Nieuws

30/04/2019

1 minuut lezen

MAKE TECH YOURS

FME als één van de initiatiefnemers van Upgrade NL zet zich in om Nederland techwise te maken. Upgrade NL is een brede coalitie van (technologie) bedrijven, kennisinstellingen, overheden en mediapartijen die de krachten bundelen om héél Nederland mee te nemen in de technologische transitie

Lees verder
FME
Nieuws

19/04/2019

2 minuten lezen

Wie wint de eerste strijd om de FNLI Award?

De Federatie Nederlandse levensmiddelenindustrie (FNLI) reikt dit jaar voor het eerst de FNLI Award uit. De naamprijs is bedoeld voor de personen of teams achter vernieuwende initiatieven of projecten met grote potentiële maatschappelijke en economische impact. Inschrijven of voordragen is mogelijk tot 29 april. De feestelijke uitreiking van de FNLI Award vindt plaats tijdens de FNLI jaarbijeenkomst op 10 oktober 2019.

Lees verder