Food Valley Expo 2016

2016, 06 september

2 minuten lezen

Duurzame eiwitten, gepersonaliseerde voeding, agfood technologie en voedselveiligheid; de innovaties en meest recente wetenschappelijke inzichten. Uitreiking van de Food Valley Award en het Startup event. Aan de start van de Dutch Agrifood Week, met Martijn van Dam – Staatssecretaris, een programma en een beurs vol dynamiek en innovatie voor food professionals uit binnen- en buitenland.

Food Valley Award
Tijdens het ochtendprogramma zal de winnaar van de Food Valley Award, de Nederlandse innovatieprijs bekend worden gemaakt. Uit drie genomineerden kiest een deskundige jury de meest onderscheidende innovatie, die het hoogst scoort op innovativiteit, economische haalbaarheid en duurzaamheid. De genomineerden worden in juni bekendgemaakt.

Science to Business
Nieuwe kansen voor het bedrijfsleven. ’s Middags staan de innovaties en meest recente wetenschappelijke inzichten binnen deze thema’s centraal:

  • Green Proteins
  • Agfood Technology
  • Personalized Nutrition
  • Food Safety

De presentaties worden verzorgd door kennisleveranciers, multinationals en midden- en kleinbedrijf.

Beurs vol innovatie
Gedurende de gehele dag is er volop gelegenheid de beurs te bezoeken, waar ruim 50 bedrijven hun nieuwste ontwikkelingen onder de aandacht brengen. Dit jaar met speciale aandacht voor bedrijven en kennisinstellingen in duurzame eiwitten, gepersonaliseerde voeding, agfood technologie en voedselveiligheid en innovatieve startups.

Start-up Event
Nieuwkomers presenteren hun producten aan het nationale en internationale publiek.

Verwacht publiek
In 2015 namen ruim 900 food professionals deel. Het publiek bestond uit 20 nationaliteiten afkomstig uit alle continenten.

Holland Food Innovation Tours
Exclusief voor buitenlandse bedrijven is er gelegenheid op 12 oktober deel te nemen aan een van de volgende thematours door Nederland:

  • Agtech Tour: KeyGene | Dutch Sprouts | Wageningen UR Plant Research International | Solynta
  • Biobased Economy Tour: Philips Growwise Center | Plantlab | Verspillingsfabriek (Waste Factory)
  • Personalised Nutrition Tours: Wageningen UR Food & Biobased Research | Restaurant of the Future | Noldus Information Technology | The Nutrition Alliance Gelderse Vallei
  • Smart Fresh Food Tour: Koppert Cress | Duijvesteijn Tomaten
  • Food Safety and Health Tour: Triskelion | TNO | Wageningen UR Rikilt
  • Reformulation, Technology and Processing Tour: FrieslandCampina | NIZO food research | TOP and foodlife
  • Dairy and Water Technology Tour: Dairy Campus | Water Campus | Vitasquare | Henri Willig, Specialist Cheese Maker

Locatie
Beurs & Congrescentrum Papendal – Arnhem, Nederland

Het volledige programma en het registratieformulier vindt u online.

Volg #FoodVallyExpo16 op: FoodValleyExpo
www.foodvalleyexpo.com

Expo2016 logo - hoog

Meer nieuws

GMV
Nieuws

01/09/2020

2 minuten lezen

Het belang van FoodSwitch

Om de economie post-COVID-19 te stimuleren lanceert het kabinet op Prinsjesdag waarschijnlijk een nieuw initiatief: het Groeifonds. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het programma FoodSwitch dat goede kans maakt hieruit te worden gefinancierd. FoodSwitch genereert nieuw verdienvermogen uit de noodzakelijk verduurzaming van de wereldwijde voedselproductie. Deze duurzaamheidsswitch biedt een unieke kans voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Lees verder
Leden
Nieuws

27/08/2020

2 minuten lezen

Reintjes Systems ontwikkelt automatische kratten uitvouwmachine

Een automatische kratten uitvouwmachine als arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing voor het openvouwen van allerlei soorten kratten. Dat was het idee van Joost Reintjes, eigenaar van start-up onderneming Reintjes Systems. Eind juni 2019 startte Joost met de ontwikkeling van dit zelfbedachte plan. 1 jaar later is Reintjes Systems druk bezig met de realisatie van de eerste verkochte machine aan een gerenommeerde groenteteler.

Lees verder
Leden
Nieuws

26/08/2020

2 minuten lezen

Mki-subsidie om leren en ontwikkelen te stimuleren

Jouw medewerkers zijn de sleutel van het succes van je bedrijf. Daarom is het belangrijk dat zij zich blijven ontwikkelen. Zo blijf je als werkgever aantrekkelijk en blijven jouw medewerkers voorop als de vakmensen van de toekomst. Maar leren is niet altijd makkelijk: onvoldoende tijd, te weinig capaciteit of een gebrek aan geld staat een leven lang ontwikkelen soms in de weg.

Lees verder