Food Valley Expo 2016

2016, 06 september

2 minuten lezen

Duurzame eiwitten, gepersonaliseerde voeding, agfood technologie en voedselveiligheid; de innovaties en meest recente wetenschappelijke inzichten. Uitreiking van de Food Valley Award en het Startup event. Aan de start van de Dutch Agrifood Week, met Martijn van Dam – Staatssecretaris, een programma en een beurs vol dynamiek en innovatie voor food professionals uit binnen- en buitenland.

Food Valley Award
Tijdens het ochtendprogramma zal de winnaar van de Food Valley Award, de Nederlandse innovatieprijs bekend worden gemaakt. Uit drie genomineerden kiest een deskundige jury de meest onderscheidende innovatie, die het hoogst scoort op innovativiteit, economische haalbaarheid en duurzaamheid. De genomineerden worden in juni bekendgemaakt.

Science to Business
Nieuwe kansen voor het bedrijfsleven. ’s Middags staan de innovaties en meest recente wetenschappelijke inzichten binnen deze thema’s centraal:

  • Green Proteins
  • Agfood Technology
  • Personalized Nutrition
  • Food Safety

De presentaties worden verzorgd door kennisleveranciers, multinationals en midden- en kleinbedrijf.

Beurs vol innovatie
Gedurende de gehele dag is er volop gelegenheid de beurs te bezoeken, waar ruim 50 bedrijven hun nieuwste ontwikkelingen onder de aandacht brengen. Dit jaar met speciale aandacht voor bedrijven en kennisinstellingen in duurzame eiwitten, gepersonaliseerde voeding, agfood technologie en voedselveiligheid en innovatieve startups.

Start-up Event
Nieuwkomers presenteren hun producten aan het nationale en internationale publiek.

Verwacht publiek
In 2015 namen ruim 900 food professionals deel. Het publiek bestond uit 20 nationaliteiten afkomstig uit alle continenten.

Holland Food Innovation Tours
Exclusief voor buitenlandse bedrijven is er gelegenheid op 12 oktober deel te nemen aan een van de volgende thematours door Nederland:

  • Agtech Tour: KeyGene | Dutch Sprouts | Wageningen UR Plant Research International | Solynta
  • Biobased Economy Tour: Philips Growwise Center | Plantlab | Verspillingsfabriek (Waste Factory)
  • Personalised Nutrition Tours: Wageningen UR Food & Biobased Research | Restaurant of the Future | Noldus Information Technology | The Nutrition Alliance Gelderse Vallei
  • Smart Fresh Food Tour: Koppert Cress | Duijvesteijn Tomaten
  • Food Safety and Health Tour: Triskelion | TNO | Wageningen UR Rikilt
  • Reformulation, Technology and Processing Tour: FrieslandCampina | NIZO food research | TOP and foodlife
  • Dairy and Water Technology Tour: Dairy Campus | Water Campus | Vitasquare | Henri Willig, Specialist Cheese Maker

Locatie
Beurs & Congrescentrum Papendal – Arnhem, Nederland

Het volledige programma en het registratieformulier vindt u online.

Volg #FoodVallyExpo16 op: FoodValleyExpo
www.foodvalleyexpo.com

Expo2016 logo - hoog

Meer nieuws

'Het terugwinnen van nitraat uit looswater met een selectief harsfilter is technisch haalbaar en biedt voldoende perspectief voor marktintroductie' aldus Willem van Braak van GMV lid Water Future. Met deze technologische innovatie kunnen telers concrete stappen zetten om nitraatemissie drastisch te beperken en het meststoffenverbruik te verlagen.

Lees verder
GMV
Nieuws

03/05/2021

1 minuut lezen

GMV zoekt kascommissie lid

Gezonde financiën zijn de basis zijn voor een vereniging. Voor de controle van de jaarrekening 2020 zijn wij opzoek naar een nieuw kascommissielid. Samen met een ander kascommissielid controleer je de stukken. De commissie onderzoekt de balans en de staat van baten en lasten met toelichting via een Microsoft Teams-vergadering (van circa één uur) in mei en brengt daarna aan de Aalgemene Ledenvergadering op vrijdag 11 juni (14.00 – 16.00 uur) verslag van haar bevindingen uit. 

Lees verder
GMV
Nieuws

03/05/2021

2 minuten lezen

Lever input aan het businessplan ISO/TC 326!

De verscheidenheid aan voedselproducten is toegenomen. Door de jaren heen zijn machines, sterk geautomatiseerde apparaten en systeemcomponenten om verwerking mogelijk te maken steeds complexer geworden. Om te zorgen voor veilig- en duurzaam geproduceerd voedsel op internationaal niveau is de ISO/TC 326 eind 2019 opgericht. Als GMV nemen wij nu deel aan deze internationale normvorming om de belangen en bijdrage vanuit de Nederlandse machinebouwers mee te nemen.

Lees verder