Food Valley Expo 2016

2016, 06 september

2 minuten lezen

Duurzame eiwitten, gepersonaliseerde voeding, agfood technologie en voedselveiligheid; de innovaties en meest recente wetenschappelijke inzichten. Uitreiking van de Food Valley Award en het Startup event. Aan de start van de Dutch Agrifood Week, met Martijn van Dam – Staatssecretaris, een programma en een beurs vol dynamiek en innovatie voor food professionals uit binnen- en buitenland.

Food Valley Award
Tijdens het ochtendprogramma zal de winnaar van de Food Valley Award, de Nederlandse innovatieprijs bekend worden gemaakt. Uit drie genomineerden kiest een deskundige jury de meest onderscheidende innovatie, die het hoogst scoort op innovativiteit, economische haalbaarheid en duurzaamheid. De genomineerden worden in juni bekendgemaakt.

Science to Business
Nieuwe kansen voor het bedrijfsleven. ’s Middags staan de innovaties en meest recente wetenschappelijke inzichten binnen deze thema’s centraal:

  • Green Proteins
  • Agfood Technology
  • Personalized Nutrition
  • Food Safety

De presentaties worden verzorgd door kennisleveranciers, multinationals en midden- en kleinbedrijf.

Beurs vol innovatie
Gedurende de gehele dag is er volop gelegenheid de beurs te bezoeken, waar ruim 50 bedrijven hun nieuwste ontwikkelingen onder de aandacht brengen. Dit jaar met speciale aandacht voor bedrijven en kennisinstellingen in duurzame eiwitten, gepersonaliseerde voeding, agfood technologie en voedselveiligheid en innovatieve startups.

Start-up Event
Nieuwkomers presenteren hun producten aan het nationale en internationale publiek.

Verwacht publiek
In 2015 namen ruim 900 food professionals deel. Het publiek bestond uit 20 nationaliteiten afkomstig uit alle continenten.

Holland Food Innovation Tours
Exclusief voor buitenlandse bedrijven is er gelegenheid op 12 oktober deel te nemen aan een van de volgende thematours door Nederland:

  • Agtech Tour: KeyGene | Dutch Sprouts | Wageningen UR Plant Research International | Solynta
  • Biobased Economy Tour: Philips Growwise Center | Plantlab | Verspillingsfabriek (Waste Factory)
  • Personalised Nutrition Tours: Wageningen UR Food & Biobased Research | Restaurant of the Future | Noldus Information Technology | The Nutrition Alliance Gelderse Vallei
  • Smart Fresh Food Tour: Koppert Cress | Duijvesteijn Tomaten
  • Food Safety and Health Tour: Triskelion | TNO | Wageningen UR Rikilt
  • Reformulation, Technology and Processing Tour: FrieslandCampina | NIZO food research | TOP and foodlife
  • Dairy and Water Technology Tour: Dairy Campus | Water Campus | Vitasquare | Henri Willig, Specialist Cheese Maker

Locatie
Beurs & Congrescentrum Papendal – Arnhem, Nederland

Het volledige programma en het registratieformulier vindt u online.

Volg #FoodVallyExpo16 op: FoodValleyExpo
www.foodvalleyexpo.com

Expo2016 logo - hoog

Meer nieuws

GMV
Nieuws

01/03/2021

1 minuut lezen

GMV bouwt verder

GMV is gestart met online werkgroepsessies gericht op de thema’s: verduurzaamt de sector, gewaardeerd werkgeverschap en verbindt de keten.

Lees verder
Leden
Nieuws

26/02/2021

1 minuut lezen

JBT zet in op een duurzamere en betere wereld

Hoe draag je als machinebouwer bij aan een betere en duurzamere wereld? Naast het ontwikkelen van slimme technologie om productie zo effectief mogelijk te maken en verspilling te minimaliseren zet GMV-lid JBT zich breder in om verduurzaming van de industrie mogelijk te maken. 

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2021

2 minuten lezen

Food Process Engineers van de toekomst

Er is een tekort aan jonge technische professionals die direct inzetbaar zijn in de agri & food machinebouw. Hogeschool InHolland biedt opleidingen op het grensvlak van techniek en agri & food en inventariseert via een enquête om de juiste invulling te geven aan het profiel Food Process Engineer. Welke kennis en skills moeten jouw toekomstige medewerkers hebben? 

Lees verder