Food Valley Expo 2016

2016, 06 september

2 minuten lezen

Duurzame eiwitten, gepersonaliseerde voeding, agfood technologie en voedselveiligheid; de innovaties en meest recente wetenschappelijke inzichten. Uitreiking van de Food Valley Award en het Startup event. Aan de start van de Dutch Agrifood Week, met Martijn van Dam – Staatssecretaris, een programma en een beurs vol dynamiek en innovatie voor food professionals uit binnen- en buitenland.

Food Valley Award
Tijdens het ochtendprogramma zal de winnaar van de Food Valley Award, de Nederlandse innovatieprijs bekend worden gemaakt. Uit drie genomineerden kiest een deskundige jury de meest onderscheidende innovatie, die het hoogst scoort op innovativiteit, economische haalbaarheid en duurzaamheid. De genomineerden worden in juni bekendgemaakt.

Science to Business
Nieuwe kansen voor het bedrijfsleven. ’s Middags staan de innovaties en meest recente wetenschappelijke inzichten binnen deze thema’s centraal:

  • Green Proteins
  • Agfood Technology
  • Personalized Nutrition
  • Food Safety

De presentaties worden verzorgd door kennisleveranciers, multinationals en midden- en kleinbedrijf.

Beurs vol innovatie
Gedurende de gehele dag is er volop gelegenheid de beurs te bezoeken, waar ruim 50 bedrijven hun nieuwste ontwikkelingen onder de aandacht brengen. Dit jaar met speciale aandacht voor bedrijven en kennisinstellingen in duurzame eiwitten, gepersonaliseerde voeding, agfood technologie en voedselveiligheid en innovatieve startups.

Start-up Event
Nieuwkomers presenteren hun producten aan het nationale en internationale publiek.

Verwacht publiek
In 2015 namen ruim 900 food professionals deel. Het publiek bestond uit 20 nationaliteiten afkomstig uit alle continenten.

Holland Food Innovation Tours
Exclusief voor buitenlandse bedrijven is er gelegenheid op 12 oktober deel te nemen aan een van de volgende thematours door Nederland:

  • Agtech Tour: KeyGene | Dutch Sprouts | Wageningen UR Plant Research International | Solynta
  • Biobased Economy Tour: Philips Growwise Center | Plantlab | Verspillingsfabriek (Waste Factory)
  • Personalised Nutrition Tours: Wageningen UR Food & Biobased Research | Restaurant of the Future | Noldus Information Technology | The Nutrition Alliance Gelderse Vallei
  • Smart Fresh Food Tour: Koppert Cress | Duijvesteijn Tomaten
  • Food Safety and Health Tour: Triskelion | TNO | Wageningen UR Rikilt
  • Reformulation, Technology and Processing Tour: FrieslandCampina | NIZO food research | TOP and foodlife
  • Dairy and Water Technology Tour: Dairy Campus | Water Campus | Vitasquare | Henri Willig, Specialist Cheese Maker

Locatie
Beurs & Congrescentrum Papendal – Arnhem, Nederland

Het volledige programma en het registratieformulier vindt u online.

Volg #FoodVallyExpo16 op: FoodValleyExpo
www.foodvalleyexpo.com

Expo2016 logo - hoog

Meer nieuws

Leden
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Nieuwe innovatie’s X-ray technologie

GMV-lid Marel houdt zich bezig met duurzaamheid. In hun innovatiecentrum in Boxmeer gebruiken zij speciale Xray technologie en doen microbiologisch onderzoek als onderdeel van hun missie om biologische verontreiniging in primaire en secundaire processen te verminderen. Door innovatieve, eenvoudig te reinigen oplossingen te ontwerpen, proberen hun ingenieurs niet alleen voedselverontreiniging en -verspilling te verminderen, maar ook om de arbeid, het water en de energie die nodig zijn voor bediening en reiniging te minimaliseren.

Lees verder

De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Tweejaarlijks wordt er een prijs uitgereikt in de categorie Grootbedrijf, MKB en een Plaquette voor ondernemingen die uitblinken in duurzaam ondernemerschap.

Lees verder
GMV
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Food Technology 1 en 2 december 2021, Den Bosch

Vakblad EVMI en Mikrocentrum organiseren op 1 en 2 december het nieuwe evenement Food Technology. De locatie is de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050.

Lees verder