Food Tech: Technology in the Food Industry

Overige

2019, 10 mei

1 minuut lezen

Recent heeft ING een rapport over de ontwikkelingen rondom Food Tech gepubliceerd. De belangrijkste conclusies uit deze publicatie zijn:

  • Meer en beter voedsel door technologie
  • Veeleisende klanten, consumenten en maatschappij
  • De voedselindustrie omarmt robotisering
  • Technologie heeft impact op de arbeidsmarkt

Lees het rapport voor meer informatie

Bron: ING (2019)

Meer nieuws

De recente brief van het kabinet aan de Kamer ‘Voortgang stikstofproblematiek: maatregelen landbouw en verdere impuls gebiedsgerichte aanpak’ onderstreept het belang van de inzet van technologie. Door € 172 miljoen beschikbaar te stellen voor innovatie en verduurzaming van stallen, wordt bevestigd dat veehouders met technologie een duurzaam bedrijf kunnen blijven voeren.

Lees verder
Leden
Nieuws

31/01/2020

1 minuut lezen

TOP ontwikkelt tech-platform voor melkveehouders

TOP uit Wageningen heeft een technologieplatform ontwikkeld waarmee melkveehouders flessen melk van individuele koeien kunnen gaan verkopen. Met de technologie kan melk van individuele koeien veilig gepasteuriseerd en in flessen afgevuld worden. Consumenten kunnen sinds kort melk van hun eigen favoriete koe kopen bij de Albert Heijn

Lees verder
Leden
Nieuws

20/01/2020

1 minuut lezen

De Nederlandse Agri & Food sector in internationaal verband

'Landbouwmachines en machines voor de voedingsmiddelenindustrie zijn samen goed voor meer dan de helft van de totale exportverdiensten aan landbouwgerelateerde goederen'. Vorig week is het rapport: 'De Nederlandse agrarische sector internationaal' gepubliceerd met daarin de ontwikkelingen in de Nederlandse handel in landbouwgoederen met het buitenland. Dit betreft een gezamenlijke publicatie van Wageningen Economic Research en het CBS in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)

Lees verder