Food Process Engineers van de toekomst

GMV

2021, 26 februari

2 minuten lezen

Er is een tekort aan jonge technische professionals die direct inzetbaar zijn in de agri & food machinebouw. Hogeschool InHolland biedt opleidingen op het grensvlak van techniek en agri & food en inventariseert via een enquête om de juiste invulling te geven aan het profiel Food Process Engineer. Welke kennis en skills moeten jouw toekomstige medewerkers hebben?

Dit initiatief komt voort uit de InHolland opleiding Food Commerce & Technology. Studenten van diverse opleidingen van Inholland doen kennis, skills en ervaring op die ligt op het raakvlak van onder andere voedingsmiddelentechnologie, werktuigbouw en ICT. Doel is dat de pas afgestudeerde Food Process Engineers direct inzetbaar zijn in de voedingsmiddelenindustrie en toeleverende sector zoals de machinebouw.

Om aan het profiel van de Food Process Engineer de juiste invulling te geven, inventariseert Inholland bij werkveldpartners hun belangstelling met een enquête. Daarnaast worden er enkele vragen gesteld over een eventuele interesse voor het gezamenlijk opzetten van een onderzoeksportefeuille die representatief is voor het werkveld van een Food Process Engineer.

Vul nu de enquête in!

Na analyse van de antwoorden wordt, in het eerste kwartaal van 2021, het plan verder ingevuld op basis van de resultaten.

Als je vragen hebt over de enquête of dit initiatief, neem dan contact op met Robert Daamen, Business Developer van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland op robert.daamen@inholland.nl

 

Meer nieuws

GMV
Nieuws

25/07/2023

1 minuut lezen

Save The Date | 2 oktober 2023 Normen-Dag 2.0: Hygiëne

In navolging van de voorgaande, succesvolle Normen-dag organiseren brancheverenigingen Dutch Machinery for the Food Industry (DMFI-NBT), GMV Dutch Food Systems en Machevo & Bulk Vereniging in samenwerking met Hygienic Design Network (HDN) op 2 oktober 2023 bij Wageningen University & Research een nieuwe kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

14/06/2022

1 minuut lezen

Terugblik Captains of Processing Dinner 12 mei 2022

In de chique ambiance van de ‘Next Level’ congreszaal van de Evenementenhal Gorinchem genoten veertig directieleden en managers van een voortreffelijk Captains of Processing Dinner, georganiseerd door de Machevo & Bulk Vereniging, Easyfairs en Vakblad BULK.

Lees verder
GMV
Nieuws

05/04/2022

2 minuten lezen

Nieuw lid: SMC

SMC Nederland heeft vestigingen in Amsterdam en Eindhoven. Het bedrijf biedt oplossingen voor de automatisering van productieprocessen in de industriesector. Daarnaast verzorgt het ook technische opleidingen en trainingen voor klanten, distributeurs  en techniekdocenten.

Lees verder