Food Process Engineers van de toekomst

GMV

2021, 26 februari

2 minuten lezen

Er is een tekort aan jonge technische professionals die direct inzetbaar zijn in de agri & food machinebouw. Hogeschool InHolland biedt opleidingen op het grensvlak van techniek en agri & food en inventariseert via een enquête om de juiste invulling te geven aan het profiel Food Process Engineer. Welke kennis en skills moeten jouw toekomstige medewerkers hebben?

Dit initiatief komt voort uit de InHolland opleiding Food Commerce & Technology. Studenten van diverse opleidingen van Inholland doen kennis, skills en ervaring op die ligt op het raakvlak van onder andere voedingsmiddelentechnologie, werktuigbouw en ICT. Doel is dat de pas afgestudeerde Food Process Engineers direct inzetbaar zijn in de voedingsmiddelenindustrie en toeleverende sector zoals de machinebouw.

Om aan het profiel van de Food Process Engineer de juiste invulling te geven, inventariseert Inholland bij werkveldpartners hun belangstelling met een enquête. Daarnaast worden er enkele vragen gesteld over een eventuele interesse voor het gezamenlijk opzetten van een onderzoeksportefeuille die representatief is voor het werkveld van een Food Process Engineer.

Vul nu de enquête in!

Na analyse van de antwoorden wordt, in het eerste kwartaal van 2021, het plan verder ingevuld op basis van de resultaten.

Als je vragen hebt over de enquête of dit initiatief, neem dan contact op met Robert Daamen, Business Developer van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland op robert.daamen@inholland.nl

 

Meer nieuws

Leden
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Nieuwe innovatie’s X-ray technologie

GMV-lid Marel houdt zich bezig met duurzaamheid. In hun innovatiecentrum in Boxmeer gebruiken zij speciale Xray technologie en doen microbiologisch onderzoek als onderdeel van hun missie om biologische verontreiniging in primaire en secundaire processen te verminderen. Door innovatieve, eenvoudig te reinigen oplossingen te ontwerpen, proberen hun ingenieurs niet alleen voedselverontreiniging en -verspilling te verminderen, maar ook om de arbeid, het water en de energie die nodig zijn voor bediening en reiniging te minimaliseren.

Lees verder

De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Tweejaarlijks wordt er een prijs uitgereikt in de categorie Grootbedrijf, MKB en een Plaquette voor ondernemingen die uitblinken in duurzaam ondernemerschap.

Lees verder
GMV
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Food Technology 1 en 2 december 2021, Den Bosch

Vakblad EVMI en Mikrocentrum organiseren op 1 en 2 december het nieuwe evenement Food Technology. De locatie is de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050.

Lees verder