FME gaat vraag en aanbod matchen bij de Digital Innovation Hub AgROBOFood

FME

2020, 24 februari

1 minuut lezen

Het FME Cluster Agri & Food is mede initiatiefnemer van AgROBOFood, waarin FME sinds kort de positie van Digital Innovation Hub (DIH) Node inneemt. Via dit Europese netwerk kan FME vraag en aanbod matchen op het gebied van robotisering in de Agri & Food en zo innovaties versnellen.

Binnen AgROBOFood gaat FME vragen van bedrijven koppelen aan bedrijven die hier een oplossing voor hebben of deze kunnen ontwikkelen. Hierbij zullen ook internationaal verbindingen worden gelegd, om samen te werken aan innovaties. Hiervoor is vanuit de DIH-projectbudget beschikbaar: 8 miljoen euro voor de komende 4 jaar. De FME DIH is onderdeel van het netwerk Noord-West Europa met België, Ierland en Verenigd Koninkrijk, maar kan uiteraard verbindingen leggen en projectvoorstellen opstellen met de andere netwerken in Europa.

Via deelname van FME aan de Digital Innovation Hub kunnen FME en GMV lidbedrijven:

  • Inspelen op concrete vraagstukken en kansen creëren voor hun business.
  • Partners vinden voor hun eigen innovatievraagstukken.
  • Samenwerken in internationale projecten rond vraagstukken over robotisering in de Agri & Food.

Heb jij een vraagstuk of wil jij meedoen? Laat het ons weten.

Meer nieuws

Tijdens de internationale conferentie ‘Data Driven Agrifood Future’ hebben diverse regionale, landelijke en internationale partijen de eerste stap gezet naar een wereldwijde samenwerking en een alliantie op het gebied van een data gedreven Agrifoodsector. Een initiatief van de provincie Noord-Brabant, samen met AgriFood Capital, FME, gemeente 's-Hertogenbosch en JADS-TU/e.

Lees verder

Een machine volledig installeren op afstand? Geen probleem! GMV-lid Kiremko is het gelukt om een nieuwe frietlijn met behulp van augmented reality opgestart te krijgen bij een klant in Marokko.

Lees verder
Leden
Nieuws

29/10/2020

2 minuten lezen

Klimaatplannen voor de levensmiddelenindustrie gepubliceerd

Donderdag 22 oktober zijn de Koplopersprogramma’s van de zes industriële clusters in ontvangst genomen door minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. In deze programma’s presenteren de clusters hun plannen om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen. Binnen het zesde cluster zijn ook de plannen van de levensmiddelenindustrie opgenomen die naar 2030 toe 1,6 Mton CO2 moeten besparen. Techniek speelt daarin een belangrijke rol.

Lees verder