FME formuleert Challenge tbv ‘Data4Food Challenge’

2015, 02 september

1 minuut lezen

LogoData4FoodFME heeft een van de ‘challenges’ geformuleerd die bijdragen aan data gedreven innovaties om bij te dragen aan de wereldvoedselvoorziening. Om in afzienbare tijd de wereld te voorzien van voedsel, zijn innovaties nodig. De Verenigde Naties schatten dat er 70 procent meer voedsel geproduceerd moet worden in 2050 om ervoor te zorgen dat 10 miljard mensen gevoed worden. Dit vraagt om grote inspanningen aan de kant van politici, academici, wereldleiders, agri-food experts en burgers over heel de wereld.

Van 11-13 september organiseert het Leids Center of Innovation van de Leidse Universiteit een data hackathon waarbij mensen en organisaties vanuit verschillende achtergrond bij elkaar gebracht worden om  in multidisciplinaire teams te werken aan data gedreven innovaties die oplossingen kunnen bieden aan een aantal uitdagingen. De Challenge die door FME is geformuleerd, luidt als volgt:

“Is it possible to develop a (technological-) solution or roadmap for farmers and other food processing companies which helps them to monitor local demand and adapt the local food production accordingly. Developing such a tool can contribute to yield the gap between overproduction and high priority harvests.”

Ook een aantal GMV lidbedrijven neemt deel aan deze hackathon. Tijdens de Bigdata for Feed bijeenkomst op 15 september zullen zij hun ervaringen delen.

Meer nieuws

Nieuws

25/06/2024

1 minuut lezen

MKB Innovatieregeling MIT 2024 open voor aanvragen

Goed nieuws voor innovatieve bedrijven! De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) regeling is weer open voor aanvragen.

Lees verder

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder

Op donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.

Lees verder