FME congres ‘Sowing Seeds of Innovation in Chicago’ succes

2015, 24 juni

2 minuten lezen

ChicagoTijdens het officiële bezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima en de economische handelsmissie voor de agrifood en tuinbouwsector heeft het FME Cluster Agri Food een zeer succesvol congres georganiseerd. Rode draad van dit congres waren innovaties met betrekking tot de voedselvoorziening in de steden en gezond voedsel.

Zowel in Nederland als in de Verenigde Staten worden veel innovaties gerealiseerd. De manier waarop deze innovaties tot stand komen is echter anders. Over en weer kan er veel van elkaar geleerd worden. Michael Bashaw, President Mid west vanuit WholefoodsMarket en Marissa Nelson, Senior Vice President, Responsible Retailing and Healthy Living van Ahold vertelden over de specifieke kenmerken in beide landen en lichtten toe hoe zij innovaties stimuleren en realiseren. Kathy Dickhut van de City of Chicago vertelde samen met Hein Kruyt van Solynta in Nederland innovaties in de ‘urban agriculture’ gecombineerd kunnen worden met sociale innovatie en werkgelegenheid.

Na de pauze presenteerden Salm Partners, Sweet Water Foundation uit Chicago en Philips, Vivi B.V. en Fortified Food Coatings uit Nederland hun innovaties en hoe ze deze tot stand hebben gebracht. Dagvoorzitter Craig Hanson presenteerde een korte samenvatting van de presentaties aan onze koning en koningin die het laatste deel van het congres hebben bijgewoond.

Leerlingen van het Gwendolyn Brooks College Preparatory Academy in Chicago (VS) kregen in het bijzijn van het Koninklijk paar vandaag een studiereis cadeau naar Nederland. Dit gebeurde tijdens de economische missie en het samenvallende bezoek van het Koninklijk Huis aan de VS. Het Gwendolyn Brooks College Preparatory Academy biedt onderwijs aan leerlingen uit een kansarm milieu. De school geeft op inspirerende wijze les aan leerlingen tussen de 11 en 18 jaar. In het onderwijspakket neemt Urban Farming en gezonde voeding een belangrijke plaats in.

Meer nieuws

FME
Nieuws

30/11/2020

2 minuten lezen

Waarom (g)een Smart Food Factory?

De levensmiddelenfabriek digitaliseert en wordt steeds slimmer. Het toenemende belang van het produceren van hoge kwaliteit (gezond) voedsel in combinatie met het efficiënter omgaan met grondstoffen in het proces beweegt deze ontwikkeling o.a. voorwaarts. Aan de andere kant zijn er ook barrières die nog overwonnen moeten worden om een slimme fabriek mogelijk te maken. Welke zijn dit? En hoe gaan we daar verder mee aan de slag?

Lees verder
GMV
Nieuws

30/11/2020

2 minuten lezen

Aan de slag binnen Fieldlab Fortissimo

‘Hoe zorgen we voor optimaal onderhoud & asset prestaties in de Nederlandse voedingsindustrie?’ Asset-owners, OEM'ers en serviceproviders actief in de Agri & Food gaan binnen Fieldlab Fortissimo aan de slag met specifieke uitdagingen en kennisproducten. Naast beter inzicht krijgen in de status van onderdelen of wanneer onderhoud nodig is de link met energie efficiency ook belangrijk voor een future-proof voedselsysteem.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/11/2020

1 minuut lezen

Oproep voor Kennis op Maat-projecten

De Topsectoren Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Agri & Food roepen roepen partijen op projecten in te dienen binnen het nieuwe programma Kennis op Maat. Wageningen Research reserveert voor dit programma jaarlijks 2,5 miljoen euro (exclusief BTW) voor de vertaling van bestaande kennis uit onderzoek en praktijk naar handelingsperspectief voor de (toekomstige) MKB-ers. Het betreft nadrukkelijk geen onderzoek.

Lees verder