Dutch Agri Food Week: voedselinnovatie, voedselproductie en genieten van eten

2016, 29 juni

2 minuten lezen

Foto DAFW7Dutch Agri Food Week vindt plaats van 12 tot en met 25 oktober 2016 door heel Nederland. Na een succesvolle eerste editie in 2015 laten boeren, tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers tijdens Dutch Agri Food Week 2016 zien hoe zij werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten van grond tot mond nodig is om dat voor elkaar te krijgen. Door letterlijk de deuren open te zetten kunnen we de relatie tussen de consument en haar voedsel versterken. Dutch Agri Food Week is voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselinnovaties, voor zowel de professional als de consument. Dutch Agri Food Week heeft als doel innovatie te bevorderen, kennis te delen, kennis te maken met de productie van voedsel en vooral ook te genieten van gezond voedsel.

GMV en AgriFoodTech Platform onderdeel van het programma

Op twee manieren zijn wij hier ook bij aanwezig:

  • Op 13 oktober met een event over innovatieversnelling in Papendal, Arnhem.
  • Op 20 oktober met een ronde-tafelsessie over de uitkomsten van de AgriFood monitor: de waardering van het Nederlandse publiek voor de agrifoodsector.

Het voorlopige programma staat online en is te vinden via www.dutchagrifoodweek.nl.
Dit wordt tot aan 12 oktober wekelijks aangevuld met nieuwe activiteiten.

Meer informatie vind je op http://dutchagrifoodweek.nl/nieuws/dutch-agri-food-week-2016-maak-kennis-voedsel/.

Meer nieuws

GMV
Nieuws

01/03/2021

1 minuut lezen

GMV bouwt verder

GMV is gestart met online werkgroepsessies gericht op de thema’s: verduurzaamt de sector, gewaardeerd werkgeverschap en verbindt de keten.

Lees verder
Leden
Nieuws

26/02/2021

1 minuut lezen

JBT zet in op een duurzamere en betere wereld

Hoe draag je als machinebouwer bij aan een betere en duurzamere wereld? Naast het ontwikkelen van slimme technologie om productie zo effectief mogelijk te maken en verspilling te minimaliseren zet GMV-lid JBT zich breder in om verduurzaming van de industrie mogelijk te maken. 

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2021

2 minuten lezen

Food Process Engineers van de toekomst

Er is een tekort aan jonge technische professionals die direct inzetbaar zijn in de agri & food machinebouw. Hogeschool InHolland biedt opleidingen op het grensvlak van techniek en agri & food en inventariseert via een enquête om de juiste invulling te geven aan het profiel Food Process Engineer. Welke kennis en skills moeten jouw toekomstige medewerkers hebben? 

Lees verder