De reis naar Horticulture 4.0

2015, 03 december

2 minuten lezen

FME-280x280L-v.03 Horticulture 4.0“Het cruiseschip ‘ss Rotterdam’ bracht mensen vroeger naar een nieuwe wereld”, zegt Harrij Schmeitz, Directeur Frugicom bij de opening van de 2e editie van het EU Fresch Info Forum. Met het jaarlijkse event heeft als doel de sector naar een nieuwe wereld leiden. De wereld van Horticulture 4.0 in samenwerking met FME en Smart Industrie. FME heeft als partner bijgedragen aan de samenstelling van het technologie programma en daarmee konden we ook tegelijk van deze mooie interessante reis genieten. Met een tweedaags programma hebben verschillende organisaties aan ons laten zien wat de toekomst is van technologie en big data en wat dit voor de sector betekend.

Ja, we moeten…
We kunnen niet meer toekijken we moeten mee met de stroming. De nieuwe wereld van Smart Industry en Horticulture 4.0 is de toekomst, dat is de belangrijkste boodschap van alle sprekers. Meiny Prins, directeur van Priva, geeft dit duidelijk aan. ‘Creëer je eigen disruptieve innovatie, anders is je bedrijf failliet binnen 10 jaar.’

ICT het terugkomende begrip
ICT was een terugkomend begrip. Internet is overal: elk apparaat heeft een IP-adres en software zit zowel op mobiele telefoons als op heftrucks. Wat doen we allemaal met deze waardevolle data? Inspiratie genoeg met de nieuwste systemen om de gehele keten te voorzien van informatie en toepassingsmogelijkheden.

Van Drones tot voedselveiligheid
Het programma van de 2e middag gaf de mogelijkheid om 40 workshops te bezoeken gericht op alle facetten van technologie en de markt. Deze middag nam de bezoeker mee langs verschillende technologische ontwikkelingen van tracking & tracing tot voedselveiligheid en nieuwste technieken van automatisering.

Tussen de kleuren van groente en fruit
Tot slot was midden op het schip een mooie ruimte gecreëerd tussen de prettige kleuren van groente en fruit. In deze ruimte kon onder het genot van een heerlijke lunch genetwerkt worden en was er gelegenheid om samen verder te denken over de toekomst. Volgend jaar wordt de reis voortgezet, Harrij Schmeitz geeft aan dat de mogelijkheden van (intelligente) sensoren dan verder verkend gaat worden. Op weg naar Horticulture 5.0? Wie weet, de tijd gaat het ons leren…….

Nona Speur, stagiaire Cluster Agri & Food

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder