In de regio Rijnmond werken foodbedrijven, opleiders en overheden sinds 2014 samen in de Food Innovation Academy. De plek waar bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren. Maar ook een scholings- en praktijkplek waar jongeren worden getriggerd te kiezen voor een carrière in de foodsector. En waar mbo- en hbo-studenten samen onderzoek doen voor bedrijven. Het gat tussen foodtheorie en praktijk wordt gedicht, het imago verbeterd en carrièreperspectief verschaft. In september opent de Food Innovation Academy de deuren van haar nieuwe praktijkcentrum in Vlaardingen. Een interessante locatie voor foodtechbedrijven om zich te profileren en studenten kennis te laten maken met hun technologie. Bedrijven die willen participeren, bijvoorbeeld door het geven van gastlessen, stageplaatsen of het beschikbaar stellen van apparatuur, kunnen contact opnemen met Maureen de Haan.
In navolging van de voorgaande, succesvolle Normen-dag organiseren brancheverenigingen Dutch Machinery for the Food Industry (DMFI-NBT), GMV Dutch Food Systems en Machevo & Bulk Vereniging in samenwerking met Hygienic Design Network (HDN) op 2 oktober 2023 bij Wageningen University & Research een nieuwe kennissessie.
Lees verderIn de chique ambiance van de ‘Next Level’ congreszaal van de Evenementenhal Gorinchem genoten veertig directieleden en managers van een voortreffelijk Captains of Processing Dinner, georganiseerd door de Machevo & Bulk Vereniging, Easyfairs en Vakblad BULK.
Lees verderSMC Nederland heeft vestigingen in Amsterdam en Eindhoven. Het bedrijf biedt oplossingen voor de automatisering van productieprocessen in de industriesector. Daarnaast verzorgt het ook technische opleidingen en trainingen voor klanten, distributeurs en techniekdocenten.
Lees verder