De 6D’s voor houvast in exponentiële tijden

GMV

2019, 01 juli

1 minuut lezen

Op 19 juni vond de Algemene Ledenvergadering van GMV plaats en waren wij te gast bij Telindus in Utrecht. Een tour door het Inspiration Center gaf een indruk van de technologische veranderingen in exponentiële tijden. Spelen met- en leren over de (mogelijke) toepassingen van drones en het ervaren van virtual reality waren onderdeel van deze interactieve tour.

Tijdens de tour passeerden ook de ‘zes D’s’ de revenu gebaseerd op het boek ‘Bold van Peter H. Diamandis en Steven Kotler. De zes D’s staan voor een zestal woorden die elk een fase in de keten van technologische ontwikkeling representeren. Het gaat in chronologische volgorde om digitalization, deception, disruption, demonitization, dematerialization en democratization. Dit model creëert herkenbaarheid en houvast voor het kunnen plaatsen van de snelheid waarmee technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen en de invloed hiervan op de wereld om ons heen. Lees de blog van Jos Vulto van Telindus voor meer uitleg over deze begrippen

Meer nieuws

GMV
Nieuws

25/06/2024

1 minuut lezen

MKB Innovatieregeling MIT 2024 open voor aanvragen

Goed nieuws voor innovatieve bedrijven! De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) regeling is weer open voor aanvragen.

Lees verder
GMV
Nieuws

05/06/2024

1 minuut lezen

26 juni | GMP in de voedingsmiddelen industrie, Nieuwegein

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder

Op donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.

Lees verder