De coronacrisis raakt ons allemaal. De technologische industrie – die sterk verweven is met het buitenland – heeft de crisis vergaande gevolgen. Om dit inzichtelijk te maken, heeft FME een corona-agenda geschreven: Coronacrisis hoe nu verder: maatregelen voor de technologische industrie.
Aan de hand van een aantal thema’s – zoals innovatie, onderwijs, arbeidsmarkt, internationaal ondernemen – doet FME suggesties voor hoe we op korte termijn de ergste klappen kunnen opvangen, vervolgens weer kunnen doorstarten en op langere termijn ervoor zorgen dat deze crisis onze economie versterkt in plaats van verzwakt.
Het zijn niet de minste uitdagingen waar wij voor staan. Maar Nederland – en in het bijzonder de technologische industrie – heeft het innovatievermogen, de wilskracht en handelsgeest om voor deze vraagstukken oplossingen te bieden.
GMV is gestart met online werkgroepsessies gericht op de thema’s: verduurzaamt de sector, gewaardeerd werkgeverschap en verbindt de keten.
Lees verderHoe draag je als machinebouwer bij aan een betere en duurzamere wereld? Naast het ontwikkelen van slimme technologie om productie zo effectief mogelijk te maken en verspilling te minimaliseren zet GMV-lid JBT zich breder in om verduurzaming van de industrie mogelijk te maken.
Lees verderEr is een tekort aan jonge technische professionals die direct inzetbaar zijn in de agri & food machinebouw. Hogeschool InHolland biedt opleidingen op het grensvlak van techniek en agri & food en inventariseert via een enquête om de juiste invulling te geven aan het profiel Food Process Engineer. Welke kennis en skills moeten jouw toekomstige medewerkers hebben?
Lees verder