Climate smart agriculture missie uit Californië bezocht Nederland

2016, 05 januari

1 minuut lezen

17 december 2015 – Na een intensieve week van bezoeken aan Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en proeftuinen is de Californische delegatie o.l.v. Secretary Ross (Minister van Landbouw, California Department for Food and Agriculture) uitgenodigd op het Ministerie voor een gesprek over maatschappelijke impact van innovaties. Nederland heeft een goed systeem als het gaat over kennis en innovatie. Echter ontbreekt vaak de belangrijkste partij: het publiek. Deze kan namelijk een succesvolle innovatie maken of breken.

discussie CaliforniëNamens het AgriFoodTech Platform namen Marcel van Haren (GMV/FME), Elies Lemkes (ZLTO) en Frans Kampers (Wageningen UR) deel aan het gesprek met de delegatie uit Californië. Ook in het AgriFoodTech Platform staat de rol van de burger en consument centraal. Het gesprek werd voorgezeten door Jos de Jonge van het Rathenau Instituut.

De Californische delegatie toonde zich erg geïnteresseerd over de vormen waarin in Nederland de maatschappelijke discussie wordt gevoerd. De University of California heeft op haar beurt weer goede ervaring met sociale media op hun Twitter account @UC Food Observer. Daar slaan ze de brug tussen wetenschap en consumenten door voedselnieuws te delen op een manier die aanslaat bij ‘millennials’. Jonge mensen denken bovendien heel anders over technologie, en zeker in Silicon Valley.

Meer nieuws

Nieuws

25/06/2024

1 minuut lezen

MKB Innovatieregeling MIT 2024 open voor aanvragen

Goed nieuws voor innovatieve bedrijven! De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) regeling is weer open voor aanvragen.

Lees verder

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder

Op donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.

Lees verder