Capital Humans in de AgriFood Sector

2016, 30 juni

2 minuten lezen

Samen leren en werken aan een sterke sector

Creativiteit van jonge mensen en ervaring van oudere werknemers verbinden. Hoe maak je in je onderneming gebruik van beiden competenties en hoe zet je deze goed en zinvol in? Verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven wordt steeds belangrijker. Als ondernemer zoek je de juiste mensen en kan deze vinden in en met het onderwijs. Aan de andere kant is het belangrijk dat mensen in het bedrijfsleven continu blijven leren om op een goede manier deel te nemen aan het bedrijfsproces.

GMV brengt op 14 september deze thema’s letterlijk samen bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Aan de hand van een aantal aansprekende voorbeelden vanuit verschillende invalshoeken wordt gekeken hoe bedrijfsleven en onderwijs op dit gebied al samenwerken en hoe jong en oud elkaar kunnen blijven inspireren.

13.30 Ontvangst bij Van Hall Larenstein, Leeuwarden
14.00 Van Hall Larenstein (Wendy Zuidema-Haans)
In een samenwerkingsverband tussen agri, food en technologie is het goed om van elkaar te blijven leren. Dit is ook van belang voor de individuele werknemer. Wat kan Van Hall Larenstein betekenen in het thema?
14.30 Dairy Campus (Kees Lokhorst)
Ervaringen rondom een educatieprogramma op de Dairy campus waarbij contact met het bedrijfsleven centraal staat.
15.00 Koffiepauze
15.15 Food Challenge (Innexus, Paul Visschedijk)
Om de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijsinstellingen te verstevigen, wordt in het project Food Challenge een aantal nieuwe methoden van samenwerken opgezet. Ook worden zo “grijs” (technologie) en “groen” (product) met elkaar verbonden. Centraal staat hierbij het inspireren van studenten en werkenden.
15.45 Behoud buitenlandse Kenniswerkers
Onderzoekspresentatie Davey Sebo en Leon Sleurink: hoe behouden we buitenlandse kenniswerkers voor onze Nederlandse industrie?
16.00 Zonder mensen geen innovatie (FME, Jos van Erp)
Duurzame inzetbaarheid in de technologische Industrie. Een leven lang leren als plezierige vanzelfsprekendheid. Mogelijk gemaakt door een co-productie van scholen, opleiders en bedrijven 
16.15 Discussie
16.30 Rondleiding
17.30 Borrel

De bijeenkomst vindt plaats bij HBO/MBO school Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Gedurende de zomerperiode zal deze school volledig verbouwd worden. Tijdens de rondleiding zullen wij een kijkje nemen in de vernieuwde faciliteiten, laboratoria, proeflokalen en meer.

Aanmelden?

Kom ook naar de themamiddag van GMV en meld je aan.

Meer nieuws

GMV
Nieuws

01/09/2020

2 minuten lezen

Het belang van FoodSwitch

Om de economie post-COVID-19 te stimuleren lanceert het kabinet op Prinsjesdag waarschijnlijk een nieuw initiatief: het Groeifonds. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het programma FoodSwitch dat goede kans maakt hieruit te worden gefinancierd. FoodSwitch genereert nieuw verdienvermogen uit de noodzakelijk verduurzaming van de wereldwijde voedselproductie. Deze duurzaamheidsswitch biedt een unieke kans voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Lees verder
Leden
Nieuws

27/08/2020

2 minuten lezen

Reintjes Systems ontwikkelt automatische kratten uitvouwmachine

Een automatische kratten uitvouwmachine als arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing voor het openvouwen van allerlei soorten kratten. Dat was het idee van Joost Reintjes, eigenaar van start-up onderneming Reintjes Systems. Eind juni 2019 startte Joost met de ontwikkeling van dit zelfbedachte plan. 1 jaar later is Reintjes Systems druk bezig met de realisatie van de eerste verkochte machine aan een gerenommeerde groenteteler.

Lees verder
Leden
Nieuws

26/08/2020

2 minuten lezen

Mki-subsidie om leren en ontwikkelen te stimuleren

Jouw medewerkers zijn de sleutel van het succes van je bedrijf. Daarom is het belangrijk dat zij zich blijven ontwikkelen. Zo blijf je als werkgever aantrekkelijk en blijven jouw medewerkers voorop als de vakmensen van de toekomst. Maar leren is niet altijd makkelijk: onvoldoende tijd, te weinig capaciteit of een gebrek aan geld staat een leven lang ontwikkelen soms in de weg.

Lees verder