Capital Humans in de AgriFood Sector

2016, 30 juni

2 minuten lezen

Samen leren en werken aan een sterke sector

Creativiteit van jonge mensen en ervaring van oudere werknemers verbinden. Hoe maak je in je onderneming gebruik van beiden competenties en hoe zet je deze goed en zinvol in? Verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven wordt steeds belangrijker. Als ondernemer zoek je de juiste mensen en kan deze vinden in en met het onderwijs. Aan de andere kant is het belangrijk dat mensen in het bedrijfsleven continu blijven leren om op een goede manier deel te nemen aan het bedrijfsproces.

GMV brengt op 14 september deze thema’s letterlijk samen bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Aan de hand van een aantal aansprekende voorbeelden vanuit verschillende invalshoeken wordt gekeken hoe bedrijfsleven en onderwijs op dit gebied al samenwerken en hoe jong en oud elkaar kunnen blijven inspireren.

13.30 Ontvangst bij Van Hall Larenstein, Leeuwarden
14.00 Van Hall Larenstein (Wendy Zuidema-Haans)
In een samenwerkingsverband tussen agri, food en technologie is het goed om van elkaar te blijven leren. Dit is ook van belang voor de individuele werknemer. Wat kan Van Hall Larenstein betekenen in het thema?
14.30 Dairy Campus (Kees Lokhorst)
Ervaringen rondom een educatieprogramma op de Dairy campus waarbij contact met het bedrijfsleven centraal staat.
15.00 Koffiepauze
15.15 Food Challenge (Innexus, Paul Visschedijk)
Om de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijsinstellingen te verstevigen, wordt in het project Food Challenge een aantal nieuwe methoden van samenwerken opgezet. Ook worden zo “grijs” (technologie) en “groen” (product) met elkaar verbonden. Centraal staat hierbij het inspireren van studenten en werkenden.
15.45 Behoud buitenlandse Kenniswerkers
Onderzoekspresentatie Davey Sebo en Leon Sleurink: hoe behouden we buitenlandse kenniswerkers voor onze Nederlandse industrie?
16.00 Zonder mensen geen innovatie (FME, Jos van Erp)
Duurzame inzetbaarheid in de technologische Industrie. Een leven lang leren als plezierige vanzelfsprekendheid. Mogelijk gemaakt door een co-productie van scholen, opleiders en bedrijven 
16.15 Discussie
16.30 Rondleiding
17.30 Borrel

De bijeenkomst vindt plaats bij HBO/MBO school Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Gedurende de zomerperiode zal deze school volledig verbouwd worden. Tijdens de rondleiding zullen wij een kijkje nemen in de vernieuwde faciliteiten, laboratoria, proeflokalen en meer.

Aanmelden?

Kom ook naar de themamiddag van GMV en meld je aan.

Meer nieuws

GMV
Nieuws

02/05/2024

2 minuten lezen

World Expo 2025: Unieke kans voor samenwerking met Japan

In 2025 vindt de World Expo plaats in Osaka, Japan. De World Expo wordt eens in de 5 jaar georganiseerd en heeft in 2025 als thema 'Designing future society for our lives'. GMV, als branchevereniging van de producenten van machinerieën voor de voedingsmiddelenindustrie, volgt de ontwikkelingen van deze World EXPO nauwlettend.

Lees verder

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder