Samen leren en werken aan een sterke sector
Creativiteit van jonge mensen en ervaring van oudere werknemers verbinden. Hoe maak je in je onderneming gebruik van beiden competenties en hoe zet je deze goed en zinvol in? Verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven wordt steeds belangrijker. Als ondernemer zoek je de juiste mensen en kan deze vinden in en met het onderwijs. Aan de andere kant is het belangrijk dat mensen in het bedrijfsleven continu blijven leren om op een goede manier deel te nemen aan het bedrijfsproces.
GMV brengt op 14 september deze thema’s letterlijk samen bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Aan de hand van een aantal aansprekende voorbeelden vanuit verschillende invalshoeken wordt gekeken hoe bedrijfsleven en onderwijs op dit gebied al samenwerken en hoe jong en oud elkaar kunnen blijven inspireren.
13.30 | Ontvangst bij Van Hall Larenstein, Leeuwarden |
14.00 | Van Hall Larenstein (Wendy Zuidema-Haans) In een samenwerkingsverband tussen agri, food en technologie is het goed om van elkaar te blijven leren. Dit is ook van belang voor de individuele werknemer. Wat kan Van Hall Larenstein betekenen in het thema? |
14.30 | Dairy Campus (Kees Lokhorst) Ervaringen rondom een educatieprogramma op de Dairy campus waarbij contact met het bedrijfsleven centraal staat. |
15.00 | Koffiepauze |
15.15 | Food Challenge (Innexus, Paul Visschedijk) Om de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijsinstellingen te verstevigen, wordt in het project Food Challenge een aantal nieuwe methoden van samenwerken opgezet. Ook worden zo “grijs” (technologie) en “groen” (product) met elkaar verbonden. Centraal staat hierbij het inspireren van studenten en werkenden. |
15.45 | Behoud buitenlandse Kenniswerkers Onderzoekspresentatie Davey Sebo en Leon Sleurink: hoe behouden we buitenlandse kenniswerkers voor onze Nederlandse industrie? |
16.00 | Zonder mensen geen innovatie (FME, Jos van Erp) Duurzame inzetbaarheid in de technologische Industrie. Een leven lang leren als plezierige vanzelfsprekendheid. Mogelijk gemaakt door een co-productie van scholen, opleiders en bedrijven |
16.15 | Discussie |
16.30 | Rondleiding |
17.30 | Borrel |
De bijeenkomst vindt plaats bij HBO/MBO school Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Gedurende de zomerperiode zal deze school volledig verbouwd worden. Tijdens de rondleiding zullen wij een kijkje nemen in de vernieuwde faciliteiten, laboratoria, proeflokalen en meer.
Aanmelden?
Kom ook naar de themamiddag van GMV en meld je aan.
2024 was een jaar van belangrijke mijlpalen en waardevolle samenwerkingen voor de GMV. We kijken met voldoening terug op een jaar waarin we mooie stappen hebben gezet binnen de Nederlandse maakindustrie voor de voedselketen. Samen met onze leden en partners hebben we volop gewerkt aan deze groei en daarvoor willen we jullie hartelijk bedanken.
Lees verderWil jij de basis van Good Manufacturing Practices (GMP) onder de knie krijgen? Werk je of wil je aan de slag in de voedingsmiddelen- of de aanverwante technische industrie? Dan is deze training GMP Basis Voeding & Techniek wat je zoekt.
Lees verderOp dinsdag 22 oktober 2024 organiseerden wij in samenwerking met Machevo en DMFI/HDN, een inspirerend werkbezoek bij GMV-lidbedrijf Marel Poultry in Boxmeer. De bijeenkomst bood een unieke blik achter de schermen van dit innovatieve bedrijf in de voedingsverwerkingsindustrie.
Lees verder