Canada, springplank voor Noord Amerika

2016, 03 februari

2 minuten lezen

Op 11 maart organiseert GMV samen met de Canadese ambassade in Den Haag een netwerk- en themabijeenkomst over zakendoen met Canadese bedrijven in Canada.  Thema’s, die deze middag aan de orde komen, zijn PIB*), CETA/TTIP, werken met agenten en distributeurs. Tijdens deze themabijeenkomst zijn de Canadese partners aanwezig waarmee GMV een MOU heeft afgesloten. Deze partners zijn op zoek naar (innovatieve) ontwikkelingen in de Nederlandse machinebouw voor AgriFood. Zij maken die week kennis met het Nederlandse innovatieve ecosysteem. GMV-leden ontvangen binnenkort de uitnodiging inclusief een gedetailleerd programma voor deze bijeenkomst.

De delegatie uit Canada zoekt samenwerking op het gebied van onderzoek in de machinebouw en wil inspiratie over het tot stand komen van innovaties in de technologie van AgriFood. In dit kader legt de delegatie van 7 – 11 maart bezoeken af aan de Wageningen UR, Technische Universiteit Eindhoven en een aantal machinebouwers. Ook wordt een aantal overheidsinstanties bezocht om een beeld te krijgen hoe innovatie door overheid gestimuleerd wordt.

Wat is PIB?

PIB is een driejarig plan waarbij een cluster van bedrijven gezamenlijk businesskansen ontdekken en ontwikkelen. Dit wordt mede gefinancierd door RVO. Deze ondersteuning bestaat uit de co-financiering van activiteiten, economische diplomatie, lobby en kennisuitwisseling. Er is nog ruimte voor één deelnemer.
Meer informatie is te vinden in de documenten:

INFO&REGISTRATION

INVITATION_PIB_CANADA

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder