Call for partners: eiwittransitie en -consumptie

2018, 03 september

1 minuut lezen

Wageningen Universiteit gaat een onderzoek starten om de transitie van Europese consumptiepatronen en nieuwe eiwitketens in gang te zetten. Het doel hiervan is dat consumenten meer duurzame eiwitbronnen gaan gebruiken, het vergroten van (nieuwe) proteïne productie systemen en optimaal gebruik van bestaande en nieuwe bronnen. Om dit te realiseren is er ook speciale aandacht voor het ontwerpen van de processystemen en de toepassingen daarvan. Hiervoor moet ook technologie ontworpen worden die dit kan realiseren.

De call staat daarom open voor:

  • Bedrijven die technologie voor de foodprocessing leveren;
  • Bedrijven die (plantaardige) ingrediënten leveren;
  • Feed bedrijven die nieuwe eiwitbronnen zoeken;
  • Food & Beverage bedrijven die produceren op basis van plantaardige bronnen.

Meer informatie over het stappenplan en de presentatie van het onderzoek kunt u downloaden.

 

Meer nieuws

In deze visie zet minister Schouten (LNV) uiteen welke kansen en risico's er zijn, en aan welke randvoorwaarden op hoofdlijnen moet worden voldaan om digitalisering in te kunnen zetten voor de maatschappelijke opgaven in landbouw, natuur en voedselkwaliteit.

Lees verder
Nieuws

09/09/2021

2 minuten lezen

Track – Foodprocessing & materiaalpaspoorten

Hoe circulair is een product? Dat is nog vaak lastig om objectief vast te stellen. Het is nog niet voor iedereen duidelijk wat circulariteit nu precies inhoudt. Tegelijkertijd komen er al veel nieuwe meetinstrumenten op de markt. Producenten en afnemers in de maakindustrie hebben behoefte aan eenduidige en uniforme meetmethode om circulaire data van een product vast te leggen.

Lees verder
Leden
Nieuws

02/08/2021

1 minuut lezen

Op weg naar duurzame verpakkingen

'Minder, dunner en innovatiever' dat is de aanpak van GMV-lid Syntegon als het gaat om de (voedsel) verpakkingen van morgen. Samen met verpakkingsontwerpers, materiaalspecialisten en voedselproducenten zetten zij in op een transitie naar duurzaam verpakken. Lees meer over deze aanpak

Lees verder