Wageningen Universiteit gaat een onderzoek starten om de transitie van Europese consumptiepatronen en nieuwe eiwitketens in gang te zetten. Het doel hiervan is dat consumenten meer duurzame eiwitbronnen gaan gebruiken, het vergroten van (nieuwe) proteïne productie systemen en optimaal gebruik van bestaande en nieuwe bronnen. Om dit te realiseren is er ook speciale aandacht voor het ontwerpen van de processystemen en de toepassingen daarvan. Hiervoor moet ook technologie ontworpen worden die dit kan realiseren.
De call staat daarom open voor:
Meer informatie over het stappenplan en de presentatie van het onderzoek kunt u downloaden.
Goed nieuws voor innovatieve bedrijven! De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) regeling is weer open voor aanvragen.
Lees verderOp woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.
Lees verderOp donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.
Lees verder