Big Data voor optimalisatie van de vleeskuikenketen

2017, 26 april

1 minuut lezen

Dit project genereert, op basis van datasets van deelnemende partners, inzicht in welke indicatoren essentieel zijn voor het optimaliseren van de vleeskuikenketen als geheel in relatie tot de marktvraag. Zo kan de keten efficiënter maar vooral duurzamer en nog meer consumentgericht werken.

Het bewerkstelligen van een integrale ketenoptimalisatie wordt opgepakt door:

  • Het genereren van kennis over het verbeteren van diergezondheid, dierenwelzijn, milieuprestaties, en het rendement van de hele keten;
  • Het creëren van transparantie naar afnemers van pluimveevlees en partners in de keten.

Dit project is een samenwerking tussen industriële partners, een geïntegreerde keten en een kennisinstelling.

De partners zijn: GMV/FME (penvoerder), Trouw Nutrition, Marel Stork, Vencomatic, Pas Reform, Kuijpers Kip, en Wageningen University & Research

Meer nieuws

Leden
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Nieuwe innovatie’s X-ray technologie

GMV-lid Marel houdt zich bezig met duurzaamheid. In hun innovatiecentrum in Boxmeer gebruiken zij speciale Xray technologie en doen microbiologisch onderzoek als onderdeel van hun missie om biologische verontreiniging in primaire en secundaire processen te verminderen. Door innovatieve, eenvoudig te reinigen oplossingen te ontwerpen, proberen hun ingenieurs niet alleen voedselverontreiniging en -verspilling te verminderen, maar ook om de arbeid, het water en de energie die nodig zijn voor bediening en reiniging te minimaliseren.

Lees verder

De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Tweejaarlijks wordt er een prijs uitgereikt in de categorie Grootbedrijf, MKB en een Plaquette voor ondernemingen die uitblinken in duurzaam ondernemerschap.

Lees verder
GMV
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Food Technology 1 en 2 december 2021, Den Bosch

Vakblad EVMI en Mikrocentrum organiseren op 1 en 2 december het nieuwe evenement Food Technology. De locatie is de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050.

Lees verder