Bent u klaar voor Horticulture 4.0?

2015, 22 oktober

2 minuten lezen

Op 1 & 2 december organiseert Frug I Com in samenwerking met FS1 en IFPS haar tweede Europese congres op de SS Rotterdam. De sector is op weg naar een informatie gedreven ‘Horticulture 4.0’. Dat technologie hierbij een onmisbaar component is, spreekt voor zich. Daarom is FME partner in dit congres en krijgen leden van FME de gelegenheid om voor een ledentarief deel te nemen. Namens het FME Cluster AgriFood zullen Cees Visser (Viscon B.V.) en Hans Izeboud (Aris B.V.) een presentatie geven over de kansen van technologie in deze sector.

Specifiek voor de technologische sector heeft Frug I com een beschrijving gemaakt van wat er deze dagen te doen is. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de website van Frugicom

Geen informatie in AGF zonder technologie

De Nederlandse Tuinbouw is een sector die gebouwd is op technologie. Denk aan kassen, klimaatregelingen, interne logistiek en transport, sorteerders, verpakkingslijnen en uiteraard equipment in het veld zoals tractors en spuiten. In het 2e forum is de verbinding tussen (disruptive) technologie en de keten dan ook het thema.

Speciaal uit Australia komt Proff. S. Sukkareih spreken over de mogelijkheden van robots, AGV’s, gecombineerd met vision in het veld. Ook zijn er roundtables rondom Fruit 4.0 (technologische innovatie in de fruitteelt), Harvest 4.0 (verpakken, sorteren en intern transport), etc. Ook is er nadrukkelijk aandacht voor standaarden op het snijvlak van machine en proces (EPCIS) en voor GEO-toepassing.

 

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder