Bent u klaar voor Horticulture 4.0?

2015, 22 oktober

2 minuten lezen

Op 1 & 2 december organiseert Frug I Com in samenwerking met FS1 en IFPS haar tweede Europese congres op de SS Rotterdam. De sector is op weg naar een informatie gedreven ‘Horticulture 4.0’. Dat technologie hierbij een onmisbaar component is, spreekt voor zich. Daarom is FME partner in dit congres en krijgen leden van FME de gelegenheid om voor een ledentarief deel te nemen. Namens het FME Cluster AgriFood zullen Cees Visser (Viscon B.V.) en Hans Izeboud (Aris B.V.) een presentatie geven over de kansen van technologie in deze sector.

Specifiek voor de technologische sector heeft Frug I com een beschrijving gemaakt van wat er deze dagen te doen is. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de website van Frugicom

Geen informatie in AGF zonder technologie

De Nederlandse Tuinbouw is een sector die gebouwd is op technologie. Denk aan kassen, klimaatregelingen, interne logistiek en transport, sorteerders, verpakkingslijnen en uiteraard equipment in het veld zoals tractors en spuiten. In het 2e forum is de verbinding tussen (disruptive) technologie en de keten dan ook het thema.

Speciaal uit Australia komt Proff. S. Sukkareih spreken over de mogelijkheden van robots, AGV’s, gecombineerd met vision in het veld. Ook zijn er roundtables rondom Fruit 4.0 (technologische innovatie in de fruitteelt), Harvest 4.0 (verpakken, sorteren en intern transport), etc. Ook is er nadrukkelijk aandacht voor standaarden op het snijvlak van machine en proces (EPCIS) en voor GEO-toepassing.

 

Meer nieuws

Nieuws

25/06/2024

1 minuut lezen

MKB Innovatieregeling MIT 2024 open voor aanvragen

Goed nieuws voor innovatieve bedrijven! De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) regeling is weer open voor aanvragen.

Lees verder

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder

Op donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.

Lees verder