Bekijk het webinar ‘telen in een gecontroleerde omgeving’ terug

FME

2020, 30 juni

1 minuut lezen

Telen in gecontroleerde omgeving is één van de onderwerpen binnen de bilaterale samenwerking tussen Verenigde Staten en Nederland. FME is hierin initiatiefnemer. Dit webinar was de kick-off voor activiteiten en werksessies om gezamenlijke innovatiethema’s verder te benoemen en uit te werken. In dit webinar werden de nieuwste inzichten gedeeld rondom het thema ‘gecontroleerde teelt’, zowel vanuit Nederlands perspectief, als ook vanuit Californië. Hierbij was aandacht voor zowel maatschappelijke thema’s als ook de meest recente ontwikkelingen in de technologie.

Sprekers in dit webinar waren bijvoorbeeld: Joep van den Bosch (Ridder), Jan Voogt (Let’s Grow), Michael Rose (Better Food Ventures) en David Bubenheim (NASA,/The vine/UC ANR/Wageningen UR/Arizona University). Gecontroleerd telen is een middel om efficiënter en duurzamer te telen door gecontroleerd gebruik van water, klimaat en plantkennis.

Inmiddels wordt gekeken naar de mogelijkheden om een gezamenlijke technologie roadmap voor dit thema uit te werken aan de hand van een aantal werkpakketten die tijdens het webinar genoemd zijn.

Bekijk het webinar

 

Meer nieuws

Tijdens de internationale conferentie ‘Data Driven Agrifood Future’ hebben diverse regionale, landelijke en internationale partijen de eerste stap gezet naar een wereldwijde samenwerking en een alliantie op het gebied van een data gedreven Agrifoodsector. Een initiatief van de provincie Noord-Brabant, samen met AgriFood Capital, FME, gemeente 's-Hertogenbosch en JADS-TU/e.

Lees verder

Een machine volledig installeren op afstand? Geen probleem! GMV-lid Kiremko is het gelukt om een nieuwe frietlijn met behulp van augmented reality opgestart te krijgen bij een klant in Marokko.

Lees verder
Leden
Nieuws

29/10/2020

2 minuten lezen

Klimaatplannen voor de levensmiddelenindustrie gepubliceerd

Donderdag 22 oktober zijn de Koplopersprogramma’s van de zes industriële clusters in ontvangst genomen door minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. In deze programma’s presenteren de clusters hun plannen om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen. Binnen het zesde cluster zijn ook de plannen van de levensmiddelenindustrie opgenomen die naar 2030 toe 1,6 Mton CO2 moeten besparen. Techniek speelt daarin een belangrijke rol.

Lees verder