Bedrijven enthousiast over concept World Food Center

2016, 13 april

2 minuten lezen

Het concept van het World Food Center (WFC) is gepresenteerd tijdens de bijeenkomst op 17 maart 2016. Dat gebeurde aan directies van agrofoodbedrijven en bestuurders van de gemeente Ede, de provincie Gelderland en kennis- en onderwijsinstellingen. De reacties waren enthousiast. Zo zeer, dat de partijen de realisatie van het WFC op korte termijn van start willen laten gaan.

Het WFC krijgt drie functies:

  1. Een Experience Center, waar zowel consumenten als professionals op een interactieve manier beleven hoe voedsel wordt gemaakt en gedistribueerd.
  2. Een Food Lab, waar (wetenschappelijke) kennis wordt ontwikkeld over en door consumenten.
  3. Een innovatiecentrum, waar bedrijven elkaar inspireren tot nieuwe producten en waar ze de laatste technologieën en inzichten op het gebied van food met elkaar delen.

Doelgroepen van het WFC zijn met name consumenten, professionals uit binnen- en buitenland en scholieren en studenten.

Deelnemende bedrijven enthousiast
Het concept werd op 17 maart zeer enthousiast ontvangen, zo bleek uit de eerste reacties van de aanwezige bedrijven en organisaties. Volgens Frank van Ooijen van FrieslandCampina komt het WFC nu echt dichterbij. “Ik vind het concept erg aansprekend. Ook de startup-mentaliteit die ik proef. Als we stapsgewijs het WFC gaan bouwen, wordt het voor ons allemaal haalbaar. Chapeau.” Volgens Bert Roetert, voorzitter Food Valley NL, zijn er nu belangrijke stappen vooruit gezet. “Het WFC is een totempaal voor de foodsector. Het is een unieke mogelijkheid om te laten zien wat we kunnen en doen. Hier, op deze plek, kunnen wij straks het verhaal over food objectief nationaal en internationaal vertellen.”

Het volledige bericht kun je hier downloaden.

Meer nieuws

Leden
Nieuws

01/06/2021

1 minuut lezen

Samen werken aan de wereld van morgen

In 2050 wil Europa klimaatneutraal zijn. GMV-lid GEA committeert zich aan die ambitie door het bedenken en ontwikkelen van slimme en duurzame technologieën om daarmee een positieve impact op de wereld te hebben. Met hun verhalen proberen ze anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Bekijk de verhalen in GEA's IMPACT magazine

Lees verder

Duurzamer, sneller en daarbij ook vooral slimmer produceren. Digitalisering biedt veel voordelen voor Agri & Food machinebouwers om nieuwe verdienmodellen op te zetten, vernieuwde servicemodellen te introduceren én innovatieve producten te ontwikkelen. Vorige week dinsdag vond een kleinschalige inspiratiesessie plaats waarin samen met een aantal GMV-leden de kansen en bedreigingen van digitalisering voor de Agri & Food machinebouwers verder in kaart zijn gebracht.

Lees verder
GMV
Nieuws

31/05/2021

1 minuut lezen

ING thema update Food & Agri – Technologie

Technologie als drijvende kracht achter groei en verduurzaming, welke keuzes worden er gemaakt in de sector?

Lees verder