Bedrijven enthousiast over concept World Food Center

2016, 13 april

2 minuten lezen

Het concept van het World Food Center (WFC) is gepresenteerd tijdens de bijeenkomst op 17 maart 2016. Dat gebeurde aan directies van agrofoodbedrijven en bestuurders van de gemeente Ede, de provincie Gelderland en kennis- en onderwijsinstellingen. De reacties waren enthousiast. Zo zeer, dat de partijen de realisatie van het WFC op korte termijn van start willen laten gaan.

Het WFC krijgt drie functies:

  1. Een Experience Center, waar zowel consumenten als professionals op een interactieve manier beleven hoe voedsel wordt gemaakt en gedistribueerd.
  2. Een Food Lab, waar (wetenschappelijke) kennis wordt ontwikkeld over en door consumenten.
  3. Een innovatiecentrum, waar bedrijven elkaar inspireren tot nieuwe producten en waar ze de laatste technologieën en inzichten op het gebied van food met elkaar delen.

Doelgroepen van het WFC zijn met name consumenten, professionals uit binnen- en buitenland en scholieren en studenten.

Deelnemende bedrijven enthousiast
Het concept werd op 17 maart zeer enthousiast ontvangen, zo bleek uit de eerste reacties van de aanwezige bedrijven en organisaties. Volgens Frank van Ooijen van FrieslandCampina komt het WFC nu echt dichterbij. “Ik vind het concept erg aansprekend. Ook de startup-mentaliteit die ik proef. Als we stapsgewijs het WFC gaan bouwen, wordt het voor ons allemaal haalbaar. Chapeau.” Volgens Bert Roetert, voorzitter Food Valley NL, zijn er nu belangrijke stappen vooruit gezet. “Het WFC is een totempaal voor de foodsector. Het is een unieke mogelijkheid om te laten zien wat we kunnen en doen. Hier, op deze plek, kunnen wij straks het verhaal over food objectief nationaal en internationaal vertellen.”

Het volledige bericht kun je hier downloaden.

Meer nieuws

FME
Nieuws

30/11/2020

2 minuten lezen

Waarom (g)een Smart Food Factory?

De levensmiddelenfabriek digitaliseert en wordt steeds slimmer. Het toenemende belang van het produceren van hoge kwaliteit (gezond) voedsel in combinatie met het efficiënter omgaan met grondstoffen in het proces beweegt deze ontwikkeling o.a. voorwaarts. Aan de andere kant zijn er ook barrières die nog overwonnen moeten worden om een slimme fabriek mogelijk te maken. Welke zijn dit? En hoe gaan we daar verder mee aan de slag?

Lees verder
GMV
Nieuws

30/11/2020

2 minuten lezen

Aan de slag binnen Fieldlab Fortissimo

‘Hoe zorgen we voor optimaal onderhoud & asset prestaties in de Nederlandse voedingsindustrie?’ Asset-owners, OEM'ers en serviceproviders actief in de Agri & Food gaan binnen Fieldlab Fortissimo aan de slag met specifieke uitdagingen en kennisproducten. Naast beter inzicht krijgen in de status van onderdelen of wanneer onderhoud nodig is de link met energie efficiency ook belangrijk voor een future-proof voedselsysteem.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/11/2020

1 minuut lezen

Oproep voor Kennis op Maat-projecten

De Topsectoren Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Agri & Food roepen roepen partijen op projecten in te dienen binnen het nieuwe programma Kennis op Maat. Wageningen Research reserveert voor dit programma jaarlijks 2,5 miljoen euro (exclusief BTW) voor de vertaling van bestaande kennis uit onderzoek en praktijk naar handelingsperspectief voor de (toekomstige) MKB-ers. Het betreft nadrukkelijk geen onderzoek.

Lees verder