Bedrijven enthousiast over concept World Food Center

2016, 13 april

2 minuten lezen

Het concept van het World Food Center (WFC) is gepresenteerd tijdens de bijeenkomst op 17 maart 2016. Dat gebeurde aan directies van agrofoodbedrijven en bestuurders van de gemeente Ede, de provincie Gelderland en kennis- en onderwijsinstellingen. De reacties waren enthousiast. Zo zeer, dat de partijen de realisatie van het WFC op korte termijn van start willen laten gaan.

Het WFC krijgt drie functies:

  1. Een Experience Center, waar zowel consumenten als professionals op een interactieve manier beleven hoe voedsel wordt gemaakt en gedistribueerd.
  2. Een Food Lab, waar (wetenschappelijke) kennis wordt ontwikkeld over en door consumenten.
  3. Een innovatiecentrum, waar bedrijven elkaar inspireren tot nieuwe producten en waar ze de laatste technologieën en inzichten op het gebied van food met elkaar delen.

Doelgroepen van het WFC zijn met name consumenten, professionals uit binnen- en buitenland en scholieren en studenten.

Deelnemende bedrijven enthousiast
Het concept werd op 17 maart zeer enthousiast ontvangen, zo bleek uit de eerste reacties van de aanwezige bedrijven en organisaties. Volgens Frank van Ooijen van FrieslandCampina komt het WFC nu echt dichterbij. “Ik vind het concept erg aansprekend. Ook de startup-mentaliteit die ik proef. Als we stapsgewijs het WFC gaan bouwen, wordt het voor ons allemaal haalbaar. Chapeau.” Volgens Bert Roetert, voorzitter Food Valley NL, zijn er nu belangrijke stappen vooruit gezet. “Het WFC is een totempaal voor de foodsector. Het is een unieke mogelijkheid om te laten zien wat we kunnen en doen. Hier, op deze plek, kunnen wij straks het verhaal over food objectief nationaal en internationaal vertellen.”

Het volledige bericht kun je hier downloaden.

Meer nieuws

GMV
Nieuws

01/03/2021

1 minuut lezen

GMV bouwt verder

GMV is gestart met online werkgroepsessies gericht op de thema’s: verduurzaamt de sector, gewaardeerd werkgeverschap en verbindt de keten.

Lees verder
Leden
Nieuws

26/02/2021

1 minuut lezen

JBT zet in op een duurzamere en betere wereld

Hoe draag je als machinebouwer bij aan een betere en duurzamere wereld? Naast het ontwikkelen van slimme technologie om productie zo effectief mogelijk te maken en verspilling te minimaliseren zet GMV-lid JBT zich breder in om verduurzaming van de industrie mogelijk te maken. 

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2021

2 minuten lezen

Food Process Engineers van de toekomst

Er is een tekort aan jonge technische professionals die direct inzetbaar zijn in de agri & food machinebouw. Hogeschool InHolland biedt opleidingen op het grensvlak van techniek en agri & food en inventariseert via een enquête om de juiste invulling te geven aan het profiel Food Process Engineer. Welke kennis en skills moeten jouw toekomstige medewerkers hebben? 

Lees verder