Bedrijven enthousiast over concept World Food Center

2016, 13 april

2 minuten lezen

Het concept van het World Food Center (WFC) is gepresenteerd tijdens de bijeenkomst op 17 maart 2016. Dat gebeurde aan directies van agrofoodbedrijven en bestuurders van de gemeente Ede, de provincie Gelderland en kennis- en onderwijsinstellingen. De reacties waren enthousiast. Zo zeer, dat de partijen de realisatie van het WFC op korte termijn van start willen laten gaan.

Het WFC krijgt drie functies:

  1. Een Experience Center, waar zowel consumenten als professionals op een interactieve manier beleven hoe voedsel wordt gemaakt en gedistribueerd.
  2. Een Food Lab, waar (wetenschappelijke) kennis wordt ontwikkeld over en door consumenten.
  3. Een innovatiecentrum, waar bedrijven elkaar inspireren tot nieuwe producten en waar ze de laatste technologieën en inzichten op het gebied van food met elkaar delen.

Doelgroepen van het WFC zijn met name consumenten, professionals uit binnen- en buitenland en scholieren en studenten.

Deelnemende bedrijven enthousiast
Het concept werd op 17 maart zeer enthousiast ontvangen, zo bleek uit de eerste reacties van de aanwezige bedrijven en organisaties. Volgens Frank van Ooijen van FrieslandCampina komt het WFC nu echt dichterbij. “Ik vind het concept erg aansprekend. Ook de startup-mentaliteit die ik proef. Als we stapsgewijs het WFC gaan bouwen, wordt het voor ons allemaal haalbaar. Chapeau.” Volgens Bert Roetert, voorzitter Food Valley NL, zijn er nu belangrijke stappen vooruit gezet. “Het WFC is een totempaal voor de foodsector. Het is een unieke mogelijkheid om te laten zien wat we kunnen en doen. Hier, op deze plek, kunnen wij straks het verhaal over food objectief nationaal en internationaal vertellen.”

Het volledige bericht kun je hier downloaden.

Meer nieuws

Nieuws

25/06/2024

1 minuut lezen

MKB Innovatieregeling MIT 2024 open voor aanvragen

Goed nieuws voor innovatieve bedrijven! De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) regeling is weer open voor aanvragen.

Lees verder

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder

Op donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.

Lees verder