Apparatuur tbv hygiëne voedingsmiddelensector naar zorgsector?!

2017, 12 januari

3 minuten lezen

Crossover Agri Food – Life Sciences & Health.

Denk mee over hoe innovatieve Agri & Food kennis gebruikt kan worden om hygiëne in de zorg te verbeteren. En hoe kennis uit de zorg gebruikt kan worden om de producten in de Agri & Food te verbeteren.

Neem dinsdag 14 februari 2017 deel aan de Innovation Tuesday bij Elpress om de mogelijkheden te verkennen om persoonlijke hygiëne in de zorg te innoveren.

Innovatie zit in het DNA van Elpress

Elpress is al jaren gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van apparatuur voor persoonlijke hygiëne voor medewerkers in de voedingsmiddelenindustrie. Elpress besteedt veel aandacht aan het hygiënisch ontwerp van deze apparatuur en sinds 2015 wordt dit assortiment geleverd met een HACCP-certificaat. Dit leidt tot verhoging van de voedselveiligheid en verlenging van de houdbaarheidstermijn van de geproduceerde voedingsmiddelen.

Dit leidt niet alleen tot betere voedselveiligheid, maar leidt in de healthcare ook tot minder kans op overdracht van ziekteverwekkende micro-organismen op kwetsbare personen.

Elpress slaagt er al ruim veertig jaar in om de marktontwikkeling voor te zijn door op een vindingrijke en succesvolle wijze de meest uiteenlopende hygiënevraagstukken te lijf te gaan. Een aantal van hun producten wordt inmiddels als de standaard beschouwd in de branche.

In de Elpressapparatuur komen de volgende acties voor:

  • Automatisch contactloos doseren van handzeep met registratie;
  • Inwerktijd van de handzeep;
  • Contactloos handenwassen in hygiënisch ontworpen RVS-wasbakken;
  • Handen drogen door middel van Dyson Airblades of papieren handdoekjes;
  • In onze laatste uitvoering is de Dyson Airblade geïntegreerd in de kraan, zodat de medewerker voor alle handenwashandelingen op dezelfde plaats kan blijven staan;
  • Automatisch contactloos doseren van handendesinfectiemiddel met registratie;
  • Het verschaffen van toegang tot de werkplek door middel van een tourniquet of door het openen van een deur, in beide gevallen met registratie;
  • Het desinfecteren van schoeisel/klompen met registratie in dezelfde arbeidsgang, hiervoor kan de apparatuur als inbouw of als opbouw worden uitgevoerd.
  • Het monteren van hygiënisch ontworpen dispensers voor operatiekamerattributen zoals haarnetjes en handschoenen.

Vragen

De specifieke vragen van Elpress aan de healthcare sector zijn:

  • Wat zijn de specifieke wensen aan deze apparatuur voor de healthcare sector?
  • Is er in de sector behoefte aan desinfectie van klompen/schoeisel?
  • Hoe worden de afmetingen van de standaardapparatuur beoordeeld?
  • Welke acties wil men in de healthcare sector graag geregistreerd zien?

Programma

Het wordt een intervisie en open innovatiemiddag.

Het definitieve programma wordt nog bepaald. Je ontvangt enkele weken voorafgaand aan de sessie nadere informatie.

N.B.: Bij de samenstelling van de deelnemers checkt FME op eventuele concurrentie-gevoeligheid. De groep is kleinschalig van aard. Derhalve bewaken wij ook een evenwichtige samenstelling van de groep. In zijn algemeenheid kan overigens gesteld worden dat de sessie pre-concurrentieel van aard zullen zijn. 

 

Meer nieuws

Ontdek hoe handelsmissies bedrijven helpen de wereld te veroveren! Uit onderzoek van het CBS blijkt dat deelname aan handelsmissies de kans vergroot dat bedrijven gaan handelen met of investeren in het bezochte land.

Lees verder

Op 18 & 19 juni 2024 zal Food Waste Free United (met belangrijke partners) de internationale conferentie 'Op weg naar halvering van voedselverspilling in Europa' organiseren bij CHV Noordkade Veghel.

Lees verder

Op 15 en 16 mei vindt het Food Tech Event plaats in de Brabantballen, 's-Hertogenbosch. Dé vakbeurs waar je de nieuwste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie en verwerking ontdekt. Met het thema Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie, staat kennisdeling over onderwerpen als machinebouw, voedselveiligheid, kwaliteitsmanagement en techniek voor productie- en verwerkingslijnen centraal.

Lees verder