AgriFoodTech Snapshot 2019

AgriFoodTech Platform

2019, 01 augustus

1 minuut lezen

De AgriFood sector is een dynamische sector, die zich voortdurend aanpast aan de nieuwste eisen van overheden, maatschappij en wensen van consumenten.
Deze dynamiek wordt mede bepaald door constante vernieuwing en groei in het bedrijfsleven.

Innovatie is een belangrijk onderwerp in de sector. De gemiddelde omvang van agrarische bedrijven neemt toe, waardoor schaalvoordelen kunnen worden benut. De resultaten van de bedrijven vertonen de laatste jaren sterkere schommelingen dan in het verleden. Op het gebied van de planet-indicatoren worden de stappen richting duurzaamheid steeds kleiner en lijken de grenzen binnen de bestaande systemen bereikt, al zijn er nog wel grote verschillen tussen bedrijven. De sector staat voor de uitdaging om door middel van innovatie hierin nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Technologie kan hiervoor een deel van de oplossing bieden

Bekijk de AgriFoodTech Snapshot 2019

Meer nieuws

AgriFoodTech Platform
Nieuws

25/06/2024

1 minuut lezen

MKB Innovatieregeling MIT 2024 open voor aanvragen

Goed nieuws voor innovatieve bedrijven! De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) regeling is weer open voor aanvragen.

Lees verder
AgriFoodTech Platform
Nieuws

05/06/2024

1 minuut lezen

26 juni | GMP in de voedingsmiddelen industrie, Nieuwegein

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder
AgriFoodTech Platform
Nieuws

22/05/2024

1 minuut lezen

6 Juni | Kennissessie Hygiëne en EMC in de elektrotechniek

Op donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.

Lees verder