AgriFoodTech Platform Disruptie Diner een groot succes!

AgriFoodTech Platform

2019, 07 januari

3 minuten lezen

Op 13 december vond het AgriFoodTech Platform Disruptie Diner plaats. Een avondvullend programma met 144 gasten, de toekomsstoel, inspirerende keynotes, prikkelende acts, een culinaire reis, dialoog aan tafel en goede voornemens!

Bekijk de aftermovie

De avond werd geopend met een verrassende smaaksensatie: De Bossche Bol van Bloedworst. Een culinaire knipoog naar de hostende stad van het Disruptie Diner. Door middel van gerechten maakten we een culinaire reis van het verleden, via het heden naar de toekomst in samenwerking met gastronomisch verhalenverteller Guus Thijssen en chef-kok Gilbert Kolff.

Een interessant programma
De keynote-presentaties van David Wallerstein (Tencent) en Jeroen van den Hoven (TU Delft) tijdens AgriFoodTech18 bezorgden de aanwezigen een inspiratie-overload op 12 december.Iedereen ging naar huis met een rugzak vol inspiratie over innovatiekansen, hoe we om moeten gaan met de uitdagingen van onze planeet – “Nature will keep surprising us” – en hoe we #AI kunnen inzetten om bestaande technologieën te verbeteren in de landbouw en voedselproductie. Dank aan alle inspirerende sprekers voor hun bijdrage aan het Disruptie Diner ‘Innovate or Die’!

David Wallerstein

Jeroen van den Hoven

Waar moeten we mee stoppen en waar moeten we mee doorgaan?
Onder leiding van dagvoorzitter Rob Koops vond er een dialoog plaats, waarbij onder meer werd gesproken over het belang van het oplossen van internationale uitdagingen met Nederlandse innovaties. De gasten werden even op het verkeerde been gezet bij de opening door Prof. M. Wilms, die zogenaamd een Bijzondere Leerstoel bij de Universiteit van Oslo bekleedt. Hij onderstreepte op een ludieke wijze enkele gevoelige onderwerpen als het gaat om innovatie en samenwerking. Dit ter introductie van de eerste dialoogvraag: “Waar moeten we mee stoppen en waar moeten we mee doorgaan in ons huidige voedselsysteem?”

De toekomst is maakbaar
Na het bespreken van het verleden en het heden schoof de toekomst daadwerkelijk aan voor de rest van de avond. De leden van Young Stichting Toekomstbeeld der Techniek, namen plaats op de toekomststoel. Na een vraaggesprek met Michel Berkelmans (Directeur Agro- en Natuurkennis bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) over de kringlooplandbouw was het de beurt aan Marc Woods. Deze illusionist zorgde voor een breinverruiming, zodat de tweede dialoogvraag met open geest kon worden behandeld. Het gaat er niet alleen om hoe we denken dat de toekomst gaat zijn. De toekomst is maakbaar en daarom vroeg het AgriFoodTech Platform haar gasten: “Hoe willen we dat het toekomstige voedselsysteem eruit komt te zien?” Alle inspirerende tafelgenoten deelden hun persoonlijke agrifood-voornemens. Heb jij zelf al nagedacht over jouw voornemens? Een boodschap aan jouw toekomstige ik, want jij kan het verschil maken!

Aan tafel

Het resultaat van de avond

Meer nieuws

GMV
Nieuws

12/06/2025

2 minuten lezen

Terugblik: Inspirerende ALV bij Rademaker in Culemborg

Op woensdag 4 juni 2025 kwamen de leden van de GMV samen voor een inspirerende middag tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV), die dit keer plaatsvond bij Rademaker BV in Culemborg.

Lees verder
GMV
Nieuws

21/05/2025

2 minuten lezen

4 juni 2025 | Algemene Leden Vergadering bij Rademaker

Op woensdag 4 juni ben je als GMV-lid van harte welkom bij onze Algemene Leden Vergadering op een wel heel interessante plek: Rademaker in Culemborg. We combineren het nuttige met het aangename – een korte ALV, een inspirerende keynote over AI in de praktijk, een exclusieve rondleiding én natuurlijk tijd om bij te praten tijdens de borrel. Mis het niet! 

Lees verder

Vanaf deze maand verwelkomen wij ZTI Smart Machines als nieuw lid van GMV. Als brancheorganisatie zetten we ons in voor een toekomstbestendige, slimme en duurzame agrofoodketen – en daar past ZTI perfect bij. Hun innovatieve oplossingen op het snijvlak van techniek en voedselverwerking dragen bij aan efficiëntere en mensvriendelijkere processen in de keten.

Lees verder