AgriFoodTech Platform Disruptie Diner een groot succes!

AgriFoodTech Platform

2019, 07 januari

3 minuten lezen

Op 13 december vond het AgriFoodTech Platform Disruptie Diner plaats. Een avondvullend programma met 144 gasten, de toekomsstoel, inspirerende keynotes, prikkelende acts, een culinaire reis, dialoog aan tafel en goede voornemens!

Bekijk de aftermovie

De avond werd geopend met een verrassende smaaksensatie: De Bossche Bol van Bloedworst. Een culinaire knipoog naar de hostende stad van het Disruptie Diner. Door middel van gerechten maakten we een culinaire reis van het verleden, via het heden naar de toekomst in samenwerking met gastronomisch verhalenverteller Guus Thijssen en chef-kok Gilbert Kolff.

Een interessant programma
De keynote-presentaties van David Wallerstein (Tencent) en Jeroen van den Hoven (TU Delft) tijdens AgriFoodTech18 bezorgden de aanwezigen een inspiratie-overload op 12 december.Iedereen ging naar huis met een rugzak vol inspiratie over innovatiekansen, hoe we om moeten gaan met de uitdagingen van onze planeet – “Nature will keep surprising us” – en hoe we #AI kunnen inzetten om bestaande technologieën te verbeteren in de landbouw en voedselproductie. Dank aan alle inspirerende sprekers voor hun bijdrage aan het Disruptie Diner ‘Innovate or Die’!

David Wallerstein

Jeroen van den Hoven

Waar moeten we mee stoppen en waar moeten we mee doorgaan?
Onder leiding van dagvoorzitter Rob Koops vond er een dialoog plaats, waarbij onder meer werd gesproken over het belang van het oplossen van internationale uitdagingen met Nederlandse innovaties. De gasten werden even op het verkeerde been gezet bij de opening door Prof. M. Wilms, die zogenaamd een Bijzondere Leerstoel bij de Universiteit van Oslo bekleedt. Hij onderstreepte op een ludieke wijze enkele gevoelige onderwerpen als het gaat om innovatie en samenwerking. Dit ter introductie van de eerste dialoogvraag: “Waar moeten we mee stoppen en waar moeten we mee doorgaan in ons huidige voedselsysteem?”

De toekomst is maakbaar
Na het bespreken van het verleden en het heden schoof de toekomst daadwerkelijk aan voor de rest van de avond. De leden van Young Stichting Toekomstbeeld der Techniek, namen plaats op de toekomststoel. Na een vraaggesprek met Michel Berkelmans (Directeur Agro- en Natuurkennis bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) over de kringlooplandbouw was het de beurt aan Marc Woods. Deze illusionist zorgde voor een breinverruiming, zodat de tweede dialoogvraag met open geest kon worden behandeld. Het gaat er niet alleen om hoe we denken dat de toekomst gaat zijn. De toekomst is maakbaar en daarom vroeg het AgriFoodTech Platform haar gasten: “Hoe willen we dat het toekomstige voedselsysteem eruit komt te zien?” Alle inspirerende tafelgenoten deelden hun persoonlijke agrifood-voornemens. Heb jij zelf al nagedacht over jouw voornemens? Een boodschap aan jouw toekomstige ik, want jij kan het verschil maken!

Aan tafel

Het resultaat van de avond

Meer nieuws

AgriFoodTech Platform
Nieuws

06/12/2021

1 minuut lezen

Marktrapport Rusland: kansen in de voedselverwerkende industrie

Hoe ziet de voedselverwerkende industrie in Rusland eruit en welke kansen biedt dat aan Nederlandse bedrijven? De Russische voedingsmiddelenindustrie ontwikkelt zich in hoog tempo. Verwacht wordt dat de voedselproductie richting 2030 zal toenemen met ruim 133%, en dat de voedselexport in 2035 US$ 28,5 miljard zal bedragen.

Lees verder
AgriFoodTech Platform
Nieuws

06/12/2021

2 minuten lezen

Lever jouw bedrijfsprofiel aan voor de NL Smart Food Manufacturing special

Levert of werkt jouw bedrijf aan sleuteltechnologie innovaties voor de voedsel(verwerkende) sector? Dan kun je kosteloos worden opgenomen in de NL Smart Food Manufacturing special. Hierin worden vele hoogwaardige Nederlandse bedrijven van industrie tot aan MKB en startups uit de food tech sector voorgesteld. Het beste dat Nederland te bieden heeft! 

Lees verder
AgriFoodTech Platform
Nieuws

01/11/2021

2 minuten lezen

FNLI-jaarbijeenkomst 2021

Op donderdag 14 oktober vond de FNLI-Jaarbijeenkomst 2021 plaats. Voor veel van de circa 200 aanwezigen een bijzondere bijeenkomst. Naast een inhoudelijk programma was er namelijk ruimte voor FNLI-leden en genodigden om elkaar na een lange periode weer eens te ontmoeten en te spreken. “Elkaar na zo’n lange tijd in levenden lijve te spreken, daar was ik echt aan toe” was een veelgehoorde reactie.

Lees verder