AgriFoodTech Platform Disruptie Diner een groot succes!

AgriFoodTech Platform

2019, 07 januari

3 minuten lezen

Op 13 december vond het AgriFoodTech Platform Disruptie Diner plaats. Een avondvullend programma met 144 gasten, de toekomsstoel, inspirerende keynotes, prikkelende acts, een culinaire reis, dialoog aan tafel en goede voornemens!

Bekijk de aftermovie

De avond werd geopend met een verrassende smaaksensatie: De Bossche Bol van Bloedworst. Een culinaire knipoog naar de hostende stad van het Disruptie Diner. Door middel van gerechten maakten we een culinaire reis van het verleden, via het heden naar de toekomst in samenwerking met gastronomisch verhalenverteller Guus Thijssen en chef-kok Gilbert Kolff.

Een interessant programma
De keynote-presentaties van David Wallerstein (Tencent) en Jeroen van den Hoven (TU Delft) tijdens AgriFoodTech18 bezorgden de aanwezigen een inspiratie-overload op 12 december.Iedereen ging naar huis met een rugzak vol inspiratie over innovatiekansen, hoe we om moeten gaan met de uitdagingen van onze planeet – “Nature will keep surprising us” – en hoe we #AI kunnen inzetten om bestaande technologieën te verbeteren in de landbouw en voedselproductie. Dank aan alle inspirerende sprekers voor hun bijdrage aan het Disruptie Diner ‘Innovate or Die’!

David Wallerstein

Jeroen van den Hoven

Waar moeten we mee stoppen en waar moeten we mee doorgaan?
Onder leiding van dagvoorzitter Rob Koops vond er een dialoog plaats, waarbij onder meer werd gesproken over het belang van het oplossen van internationale uitdagingen met Nederlandse innovaties. De gasten werden even op het verkeerde been gezet bij de opening door Prof. M. Wilms, die zogenaamd een Bijzondere Leerstoel bij de Universiteit van Oslo bekleedt. Hij onderstreepte op een ludieke wijze enkele gevoelige onderwerpen als het gaat om innovatie en samenwerking. Dit ter introductie van de eerste dialoogvraag: “Waar moeten we mee stoppen en waar moeten we mee doorgaan in ons huidige voedselsysteem?”

De toekomst is maakbaar
Na het bespreken van het verleden en het heden schoof de toekomst daadwerkelijk aan voor de rest van de avond. De leden van Young Stichting Toekomstbeeld der Techniek, namen plaats op de toekomststoel. Na een vraaggesprek met Michel Berkelmans (Directeur Agro- en Natuurkennis bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) over de kringlooplandbouw was het de beurt aan Marc Woods. Deze illusionist zorgde voor een breinverruiming, zodat de tweede dialoogvraag met open geest kon worden behandeld. Het gaat er niet alleen om hoe we denken dat de toekomst gaat zijn. De toekomst is maakbaar en daarom vroeg het AgriFoodTech Platform haar gasten: “Hoe willen we dat het toekomstige voedselsysteem eruit komt te zien?” Alle inspirerende tafelgenoten deelden hun persoonlijke agrifood-voornemens. Heb jij zelf al nagedacht over jouw voornemens? Een boodschap aan jouw toekomstige ik, want jij kan het verschil maken!

Aan tafel

Het resultaat van de avond

Meer nieuws

Leden
Nieuws

14/02/2019

2 minuten lezen

Bodec bundelt krachten met ANDRITZ

GMV leden Bodec en ANDRITZ gaan structureel samenwerken. Samen zullen ze de ANDRITZ Gouda vacuüm walssdroger verder ontwikkelen.

Lees verder
FME
Nieuws

13/02/2019

2 minuten lezen

Uitdagingen voedselverwerkende industrie Canada

Canada biedt kansen aan de Nederlandse voedselverwerkende industrie. Het land positioneert zich graag als wereldwijde koploper op het gebied van voedingsmiddelen. Dat blijkt uit een marktrapport van de landbouwafdeling van de Nederlandse ambassade in Washington en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) waar ook GMV/FME een bijdrage aan heeft geleverd.

Lees verder
FME
Nieuws

12/02/2019

1 minuut lezen

Nationale iconen: baanbrekende innovaties gezocht!

Hoe gaan we slim om met digitalisering? En hoe kunnen we duurzaam en energiezuinig voedsel produceren? Heb of ken jij een baanbrekende innovatie die de wereld kan veranderen? Dan kan die innovatie meedoen aan de Nationaal Icoon competitie georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Aanmelden kan tot uiterlijk 1 maart (24.00 uur).

Lees verder