AgriFoodTech Platform Disruptie Diner een groot succes!

AgriFoodTech Platform

2019, 07 januari

3 minuten lezen

Op 13 december vond het AgriFoodTech Platform Disruptie Diner plaats. Een avondvullend programma met 144 gasten, de toekomsstoel, inspirerende keynotes, prikkelende acts, een culinaire reis, dialoog aan tafel en goede voornemens!

Bekijk de aftermovie

De avond werd geopend met een verrassende smaaksensatie: De Bossche Bol van Bloedworst. Een culinaire knipoog naar de hostende stad van het Disruptie Diner. Door middel van gerechten maakten we een culinaire reis van het verleden, via het heden naar de toekomst in samenwerking met gastronomisch verhalenverteller Guus Thijssen en chef-kok Gilbert Kolff.

Een interessant programma
De keynote-presentaties van David Wallerstein (Tencent) en Jeroen van den Hoven (TU Delft) tijdens AgriFoodTech18 bezorgden de aanwezigen een inspiratie-overload op 12 december.Iedereen ging naar huis met een rugzak vol inspiratie over innovatiekansen, hoe we om moeten gaan met de uitdagingen van onze planeet – “Nature will keep surprising us” – en hoe we #AI kunnen inzetten om bestaande technologieën te verbeteren in de landbouw en voedselproductie. Dank aan alle inspirerende sprekers voor hun bijdrage aan het Disruptie Diner ‘Innovate or Die’!

David Wallerstein

Jeroen van den Hoven

Waar moeten we mee stoppen en waar moeten we mee doorgaan?
Onder leiding van dagvoorzitter Rob Koops vond er een dialoog plaats, waarbij onder meer werd gesproken over het belang van het oplossen van internationale uitdagingen met Nederlandse innovaties. De gasten werden even op het verkeerde been gezet bij de opening door Prof. M. Wilms, die zogenaamd een Bijzondere Leerstoel bij de Universiteit van Oslo bekleedt. Hij onderstreepte op een ludieke wijze enkele gevoelige onderwerpen als het gaat om innovatie en samenwerking. Dit ter introductie van de eerste dialoogvraag: “Waar moeten we mee stoppen en waar moeten we mee doorgaan in ons huidige voedselsysteem?”

De toekomst is maakbaar
Na het bespreken van het verleden en het heden schoof de toekomst daadwerkelijk aan voor de rest van de avond. De leden van Young Stichting Toekomstbeeld der Techniek, namen plaats op de toekomststoel. Na een vraaggesprek met Michel Berkelmans (Directeur Agro- en Natuurkennis bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) over de kringlooplandbouw was het de beurt aan Marc Woods. Deze illusionist zorgde voor een breinverruiming, zodat de tweede dialoogvraag met open geest kon worden behandeld. Het gaat er niet alleen om hoe we denken dat de toekomst gaat zijn. De toekomst is maakbaar en daarom vroeg het AgriFoodTech Platform haar gasten: “Hoe willen we dat het toekomstige voedselsysteem eruit komt te zien?” Alle inspirerende tafelgenoten deelden hun persoonlijke agrifood-voornemens. Heb jij zelf al nagedacht over jouw voornemens? Een boodschap aan jouw toekomstige ik, want jij kan het verschil maken!

Aan tafel

Het resultaat van de avond

Meer nieuws

In deze visie zet minister Schouten (LNV) uiteen welke kansen en risico's er zijn, en aan welke randvoorwaarden op hoofdlijnen moet worden voldaan om digitalisering in te kunnen zetten voor de maatschappelijke opgaven in landbouw, natuur en voedselkwaliteit.

Lees verder
AgriFoodTech Platform
Nieuws

09/09/2021

2 minuten lezen

Track – Foodprocessing & materiaalpaspoorten

Hoe circulair is een product? Dat is nog vaak lastig om objectief vast te stellen. Het is nog niet voor iedereen duidelijk wat circulariteit nu precies inhoudt. Tegelijkertijd komen er al veel nieuwe meetinstrumenten op de markt. Producenten en afnemers in de maakindustrie hebben behoefte aan eenduidige en uniforme meetmethode om circulaire data van een product vast te leggen.

Lees verder
Leden
Nieuws

02/08/2021

1 minuut lezen

Op weg naar duurzame verpakkingen

'Minder, dunner en innovatiever' dat is de aanpak van GMV-lid Syntegon als het gaat om de (voedsel) verpakkingen van morgen. Samen met verpakkingsontwerpers, materiaalspecialisten en voedselproducenten zetten zij in op een transitie naar duurzaam verpakken. Lees meer over deze aanpak

Lees verder