Op 14 december 2016 vindt het AgriFoodTech Platform Congres plaats in de Brabanthallen te Den Bosch. Op dezelfde locatie organiseert het Mikrocentrum op 14 en 15 december 2016 tevens de AgriFoodTech Vakbeurs.
Laat 14 december de start zijn voor een nieuw begin, laat gedachten de vrije loop en leg verrassende verbindingen. De agrifood sector kent veel maatschappelijke uitdagingen en daar liggen juist de kansen voor ondernemers, overheid en maatschappelijke organisaties.
Het AgriFoodTech Congres: concreet, resultaatgericht en kansen op business met impact.
Registreer jouw aanwezigheid hier!
Om ook concrete innovaties te realiseren, faciliteert het AgriFoodTech Platform een 2-daagse innovatieversneller waar theorie en praktijk samen komen
10.00 uur Ontvangst en registratie
10.30 uur Plenaire opening (Limousin 1)
Ruud Veltenaar: Shift Happens 2031: Toekomst van Agri & Food
Van maatschappelijke dialogen naar technologisering en ketenintegratie – Ruud Veltenaar zet mensen aan het denken over hun eigen toekomst in een snel transformerende wereld. In deze context inspireert hij zijn publiek en stimuleert hij persoonlijk leiderschap, innovatief en sociaal ondernemerschap en authenticiteit. Nieuwe inzichten, dogma’s en belemmerende overtuigingen worden kritisch en feitelijk beschouwd. Met een heldere visie en duidelijke agenda voor de toekomst, houdt hij zijn publiek een spiegel voor en creëert hij beweging en actie.
11.15 uur 4 parallellezingen:
Limousin 1: Innovatieve techniek voor gezonde voeding & transparantie
Moderator:
Dexters 15,16,17,18, Voedselverspilling: kans of uitdaging voor agrifoodtech?
Moderator:
Dexters 11,12,13,14 Klimaatverandering: watermanagement in de landbouw
Moderator:
Dexter 19: Seminar on Innovation Processes in Agriculture by AgriSpin (English)
Agricultural entrepreneurs can be fine inventors, and innovations often emerge from interaction between appropriate actors. How do advisors act in this respect? What can support agencies and administrations do to create space that is conducive for entrepreneurs to become creative?
These are core questions for the European AgriSpin project (“Space for Innovations in Agriculture”, 2015-2017), bringing 15 support agencies from 12 EU countries together to search for answers. Colleagues in mixed teams have visited each other in search of pearls and puzzles. At present, the most interesting stories are being written and analysed, after which conclusions will be drawn for support agencies and public authorities on how to create a conductive climate for innovations at farm level.
The AgriSpin project is part of the European Innovation Partnership programme of the EU, searching for effective ways to connect practice and research. ZLTO is the Dutch partner in the AgriSpin project.
12.45 -13.45 uur lunch & ruimte voor beursgang
Dagvoorzitter, Marijn Frank vanaf 14.00 uur
14.00-14.30 uur Joris Lohman – Slow Food Movement, Het verleden en de toekomst van voedselinnovatie
Het huidige model van produceren en consumeren staat onder grote druk. Joris Lohman schetst de ontwikkeling van het landbouw en voedselsysteem aan de hand van de transitietheorie, en koppelt hieraan de geschiedenis van innovatie in het voedselsysteem. De huidige tijd kenmerkt zich door chaotische innovatie in alle richtingen, op basis van een veelheid van wereldbeelden en waarden en normen.
14.30 – 15.00 uur Bob Hutten- Hutten Catering/Verspillingsfabriek, Met geluk geld verdienen
Vanuit maatschappelijke relevantie tracht Bob Hutten te komen tot verdienmodellen, Verspilling van Food en Talent zijn twee domeinen waar Hutten het verschil wil maken.
Bob Hutten: Bedrijven die de meest maatschappelijke relevante verantwoordelijkheid nemen zouden het meest moeten worden ontzien als het gaat om belastingen anders gaat duurzaamheid niet vliegen..”
15.00 uur Koffiepauze
15.30 uur Meiny Prins – Priva, Creating Climate for Growth:
Innoveren voor een duurzame toekomst doe je samen
16.00 uur AgriFoodTech Dialoog, Dialoog met MKB ondernemers uit de agri, food en techniek.
Innovatieve technologie als oplossing voor maatschappelijke uitdagingen. Hoe vergroten we de kansen op succes?
16.30 uur Staatssecretaris Martijn van Dam, Door samenwerking van informatie naar innovatie, Nederland als gidsland voor een beter voedselsysteem,
17.00 uur afsluiting & borrel
2024 was een jaar van belangrijke mijlpalen en waardevolle samenwerkingen voor de GMV. We kijken met voldoening terug op een jaar waarin we mooie stappen hebben gezet binnen de Nederlandse maakindustrie voor de voedselketen. Samen met onze leden en partners hebben we volop gewerkt aan deze groei en daarvoor willen we jullie hartelijk bedanken.
Lees verderWil jij de basis van Good Manufacturing Practices (GMP) onder de knie krijgen? Werk je of wil je aan de slag in de voedingsmiddelen- of de aanverwante technische industrie? Dan is deze training GMP Basis Voeding & Techniek wat je zoekt.
Lees verderOp dinsdag 22 oktober 2024 organiseerden wij in samenwerking met Machevo en DMFI/HDN, een inspirerend werkbezoek bij GMV-lidbedrijf Marel Poultry in Boxmeer. De bijeenkomst bood een unieke blik achter de schermen van dit innovatieve bedrijf in de voedingsverwerkingsindustrie.
Lees verder