AgriFoodTech Business Missie Canada ‘Cold in winter, hot in business’, verken uw business kansen in Canada

2016, 27 september

3 minuten lezen

Is uw bedrijf actief in de Agri-Food sector en wilt u zaken doen in Canada?  Dan nodigen we u uit om van 27 november tot 3 december 2016 deel te nemen aan  de handelsmissie naar Ontario en Alberta in Canada.

Canada kent een grote Agri-Food sector. Het is de op één na grootste industrie in Canada en als grootste werkgever in het land verantwoordelijk voor 246.000 arbeidsplaatsen. Echter als het gaat om toepassing  van nieuwe technologieën, productinnovatie  en efficiëntie in productieprocessen, loopt Canada achter op andere belangrijke Agri-Food  landen zoals  Nederland.

De Canadese Agri-Food sector wil de komende jaren een inhaalslag maken om haar processen en producten te moderniseren.  Er wordt daarbij  nadrukkelijk gekeken naar de kennis en kunde van Nederlandse ondernemers. Zo hebben het afgelopen jaar enkele Canadese delegaties uit de sector een bezoek gebracht aan Nederland om kennis te nemen van de ontwikkelingen en  is de wens uitgesproken om  meer samen te werken en zaken te doen.  Er liggen dus kansen voor Nederlandse bedrijven.

Handelsmissie
De missie is uitermate geschikt voor ondernemers in de foodprocessing industrie/technologie die op zoek zijn naar Canadese partners of hun producten of diensten op de Canadese markt willen aanbieden. Tijdens het bezoek krijgt u inzicht in de ontwikkelingen binnen de Agri-Food sector in Canada en de afzetmogelijkheden voor uw bedrijf. Ook ontmoet u potentiële zakenpartners en is er volop gelegenheid om ervaringen te delen met de deelnemende Nederlandse bedrijven.

Programma
We brengen een bezoek aan Ontario en Alberta. Twee belangrijke Agri-Food Regio’s in Canada. Het programma wordt zoveel mogelijk in overleg met de deelnemende bedrijven samengesteld en zal o.a. bestaan uit collectieve netwerkactiviteiten, (individuele) bedrijfsbezoeken en matchmaking met potentiële (zaken)partners. Ook is het mogelijk om een bezoek aan de Annual Food & Drink Summit  in Toronto op te nemen in het programma.

Zondag 27 november

  • Vlucht van Amsterdam naar Toronto
  • Aankomst Toronto
  • Kick Off Bijeenkomst

Maandag 28 november, dinsdag  29 november en woensdag 30 november

Programma Ontario:


Woensdag 30 november (avond)

Vlucht van Toronto naar Edmonton


Donderdag 1 december en vrijdag 2 december

Programma Alberta (regio Edmonton) :


Zaterdag 3 december

  • Vlucht van Edmonton naar Amsterdam

Kosten
Kosten voor deelname aan de missie bedragen  +/- €750. De exacte kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Dit bedrag is exclusief reis& verblijfskosten en (eventuele) deelname aan de Annual Food & Drink Summit in Toronto. 

Het dienstenpakket  dat u hiervoor wordt geboden omvat deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen, organisatie van individuele bedrijfsbezoeken en gesprekken met potentiële (zaken)partners, vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje, collectief lokaal vervoer en begeleiding door de organisatie tijdens het verblijf in Canada.

Een reisbureau wordt gevraagd om een reisarrangement samen te stellen.

Follow-up
Naar aanleiding van deze handelsmissie zal een doorlopend programma worden opgericht waarbij Agri-Food ondernemers zich kunnen aansluiten. Gedurende drie jaar zullen verschillende uitgaande en inkomende missies georganiseerd worden.

Meer informatie
Meer weten of wilt u zich aanmelden neem dan contact op met:

Maureen de Haan
Project manager FME/ GVM
Maureen.de.haan@fme.nl
+ 31 6 27 33 16 52

Algemene informatie over zakendoen in Canada vindt u via de website van RVO

 

Meer nieuws

Ontdek hoe handelsmissies bedrijven helpen de wereld te veroveren! Uit onderzoek van het CBS blijkt dat deelname aan handelsmissies de kans vergroot dat bedrijven gaan handelen met of investeren in het bezochte land.

Lees verder

Op 18 & 19 juni 2024 zal Food Waste Free United (met belangrijke partners) de internationale conferentie 'Op weg naar halvering van voedselverspilling in Europa' organiseren bij CHV Noordkade Veghel.

Lees verder

Op 15 en 16 mei vindt het Food Tech Event plaats in de Brabantballen, 's-Hertogenbosch. Dé vakbeurs waar je de nieuwste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie en verwerking ontdekt. Met het thema Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie, staat kennisdeling over onderwerpen als machinebouw, voedselveiligheid, kwaliteitsmanagement en techniek voor productie- en verwerkingslijnen centraal.

Lees verder