AgFunder Agri-FoodTech 2019

Overige

2020, 26 februari

1 minuut lezen

AgFunder, het online AgriFoodTech Venture Capital Platform, heeft recent het jaarrapport 2019 gepubliceerd. Hierin staan de wereldwijde investeringsontwikkelingen van de AgriFoodTech sector beschreven.

Enkele interessante uitkomsten:

  • Venture capital investeringen in de AgriFoodTech sector daalde wereldwijd met 4,5% in 2019 door mondiale onzekerheden rondom de Brexit en de handelsoorlog tussen de VS en China.
  • Nederland klom naar de 10e plek wat betreft de hoeveelheid investeringen in dollars.
  • De meeste hoeveelheid dollars werd geïnvesteerd (2019) in eGrocer (20%).  De categorie ‘midstream technologies’ met daarin processing-, logistics- en transporttechnologie omvatte 4% van de investeringen. ‘Farm Robotics, Mechanization & Other Farm Equipment’ vormde de kleinste investeringscategorie van 1% in 2019.
  • Het Nederlandse Picnic staat op nummer 1 in de top 15 serices C Deals
  • Binnen de VS is Californië de absolute uitschieter voor tech start-ups. De investeringswaarde is meer dan de waarde van alle andere staten in de VS bij elkaar opgeteld.

Download het rapport

 

 

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder