Afgestudeerde Voeding & Gezondheid zoekt uitdaging in voedingsmiddelen technologie

2016, 07 maart

3 minuten lezen

Soms komen er studenten voorbij die het leuk vinden om in onze sector bij het bedrijfsleven te gaan werken, die helpen we als GMV dan graag een handje bij het vinden van een leuke werkplek. Laura Hettinga is zo iemand, mocht je een leuke uitdaging voor haar hebben, laat het even per e-mail weten aan het GMV-secretariaat.

Persoonlijk profiel: Laura Hettinga
Recentelijk ben ik afgestudeerd in Bachelor en Master Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit. Tijdens deze studies heb ik mij georiënteerd op een biomedische richting met vakken zoals food toxicology, food allergy, clinical nutrition, immunology, general medicine, pharmacology, statistics, cell biology, nutritional and human physiology. Met deze vakken heb ik de fundamentele basis gelegd in deze onderwerpen. Mijn interesse in deze vakgebieden was de doorslaggevende reden om mij verder te specialiseren in Molecular Nutrition and Toxicology tijdens mijn Master, omdat ik het ongelofelijk interessant vind wat voor effecten nutriënten hebben op onze gezondheid.

Gedurende mijn studies heb ik mij ontwikkeld op het gebied van het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek op fysiologisch, cellulair en moleculair niveau. Tijdens mijn studies heb ik onder andere geleerd om verschillende (groeps)projecten uit te voeren, resultaten te presenteren en literatuur te onderzoeken op een gesystematiseerde wijze. Hierdoor ben ik ervan bewust geworden hoe belangrijk het is om uitgebreid en diepgaand onderzoek te doen om de meest nauwkeurige resultaten te verkrijgen. Aan het einde van mijn Master heb ik een afstudeerstage afgerond in Zweden bij het Wenner-Gren Instituut bij de vakgroep ‘Molecular Biosciences’. Door mijn ervaringen heb ik sterke communicatieve en schriftelijke vaardigheden ontwikkeld op een hoog academisch niveau en ook in een internationale omgeving.

Mijn persoonlijke eigenschappen zijn dat ik ambitieus, gedisciplineerd en gemotiveerd ben. Daarnaast heb ik altijd veel commitment getoond door mijn studies snel af te ronden. Als afgestudeerde in Molecular Nutritionist and Toxicologist wil ik mijn academische kennis kunnen toepassen in de praktijk. Daarom ben ik geïntrigeerd om de uitdaging aan te gaan om de brug tussen science en de praktijk te verkleinen om de menselijke gezondheid te verbeteren.

EN
Personal profile: Laura Hettinga
I have graduated in Bachelor and Master Nutrition and Health at the Wageningen University. The bio-medical orientation within both studies focused on subjects including food toxicology, food allergy, clinical nutrition, immunology, general medicine, pharmacology, statistics, cell biology, nutritional and human physiology. During these courses I learned the fundamental basics of these subjects and they are the decisive reason why I chose to specialize myself during my Master in Molecular Nutrition and Toxicology, because of my strong interest in effects of nutrition on human health.

Throughout my studies, I became acquainted with conducting research on physiological, cellular and molecular level. One of the things that I came to understand was the importance to conduct comprehensive research. During my studies, I learned to execute research projects, present results and perform structured and systematic literature reviews. Recently, I did a research internship at the Department of Molecular Biosciences, the Wenner-Gren Institute in Stockholm about the effect of glucocorticoids in brown adipose tissue. Through these experiences I gained strong verbal communicative and scientific writing skills in highly academic and international environments.

My main characteristics are that I am hard working, social, disciplined, motivated and internationally orientated. Besides, I have always shown a high commitment to my studies. As a Molecular Nutritionist and Toxicologist I want to put knowledge into practice. Therefore, I am intrigued to take the challenge to bridge the gap between nutritional science and practice, which I believe is extremely important to improve public health.

Meer nieuws

Leden
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Nieuwe innovatie’s X-ray technologie

GMV-lid Marel houdt zich bezig met duurzaamheid. In hun innovatiecentrum in Boxmeer gebruiken zij speciale Xray technologie en doen microbiologisch onderzoek als onderdeel van hun missie om biologische verontreiniging in primaire en secundaire processen te verminderen. Door innovatieve, eenvoudig te reinigen oplossingen te ontwerpen, proberen hun ingenieurs niet alleen voedselverontreiniging en -verspilling te verminderen, maar ook om de arbeid, het water en de energie die nodig zijn voor bediening en reiniging te minimaliseren.

Lees verder

De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Tweejaarlijks wordt er een prijs uitgereikt in de categorie Grootbedrijf, MKB en een Plaquette voor ondernemingen die uitblinken in duurzaam ondernemerschap.

Lees verder
GMV
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Food Technology 1 en 2 december 2021, Den Bosch

Vakblad EVMI en Mikrocentrum organiseren op 1 en 2 december het nieuwe evenement Food Technology. De locatie is de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050.

Lees verder