Bijeenkomst: 3D printing en prototyping voor de agri- en foodindustrie

GMV

2022, 31 maart

2 minuten lezen

Op 21 april organiseert GMV – Dutch Food Systems het event ‘3D printing en prototyping voor de agri- en foodindustrie’ bij Oceanz 3D printing in Ede.

3D printen maakt het mogelijk om on-demand onderdelen voor (landbouw)machines en infrastructuur te produceren en is de methode om eenvoudig prototypes te ontwikkelen. Dankzij additive manufacturing kunnen ontwerpen eenvoudig worden aangepast aan de eisen van de klant en de technologie. Met 3D printen wordt bovendien direct tijd en geld bespaard. Enkele toepassingen van 3D printen binnen de agri- en foodindustrie zijn bijvoorbeeld grippers, nozzles, machineonderdelen, prototypes, robots en drones.

De keuze voor 3D printen biedt volop voordeel. Denk aan ontwerpvrijheid, productie van maatwerk onderdelen en het vervaardigen van complexe of organische vormen. Dit is in het bijzonder zeer aantrekkelijk voor foodgerelateerde toepassingen. Het maakt ook kleinere voorraden mogelijk en zorgt voor een snellere ontwikkeling van prototype tot functionele onderdelen.

Erik van der Garde (CEO Oceanz 3D Printing) vertelt tijdens het event over de mogelijkheden, certificering EC 1935/2004, toepassingen. Hij geeft praktische voorbeelden en antwoord op veel gestelde vragen rondom 3D printing/additive manufacturing.

Verder hebben we Bram de Vrught, Managing Director van QING, als gastspreker. Een belangrijk element voor de agile aanpak in development trajecten van QING | Forward Engeneering is de mogelijkheid om snel en eenvoudig de haalbaarheid van oplossingsrichtingen te testen. De toepassing van  technologieën zoals Digital Twin en 3D printing zijn daarbij onmisbaar geworden. Bram de Vrught licht deze aanpak toe met onderbouwing van een aantal use cases uit de sector.

Aansluitend krijgen we een kijkje in de keuken tijdens een rondleiding langs het proces van 3D printen. Na afloop kunnen we met elkaar doorpraten bij een borrel. We hopen jullie daar te ontmoeten!

Locatie: Oceanz 3D printing in Ede

Datum: 21 april 2022

Tijd: 14.30 – 17.00

AANMELDEN KAN HIER

Meer nieuws

GMV
Nieuws

25/07/2023

1 minuut lezen

Save The Date | 2 oktober 2023 Normen-Dag 2.0: Hygiëne

In navolging van de voorgaande, succesvolle Normen-dag organiseren brancheverenigingen Dutch Machinery for the Food Industry (DMFI-NBT), GMV Dutch Food Systems en Machevo & Bulk Vereniging in samenwerking met Hygienic Design Network (HDN) op 2 oktober 2023 bij Wageningen University & Research een nieuwe kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

14/06/2022

1 minuut lezen

Terugblik Captains of Processing Dinner 12 mei 2022

In de chique ambiance van de ‘Next Level’ congreszaal van de Evenementenhal Gorinchem genoten veertig directieleden en managers van een voortreffelijk Captains of Processing Dinner, georganiseerd door de Machevo & Bulk Vereniging, Easyfairs en Vakblad BULK.

Lees verder
GMV
Nieuws

05/04/2022

2 minuten lezen

Nieuw lid: SMC

SMC Nederland heeft vestigingen in Amsterdam en Eindhoven. Het bedrijf biedt oplossingen voor de automatisering van productieprocessen in de industriesector. Daarnaast verzorgt het ook technische opleidingen en trainingen voor klanten, distributeurs  en techniekdocenten.

Lees verder