Aandacht voor Fruit 4.0 tijdens Fruitteeltvakbeurs in Houten

2015, 13 december

2 minuten lezen

Fruitoogst+drone-RGBDe Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) werkt samen met FME, Fedecom, LEI en Tuinbouw Digitaal aan het project Fruit 4.0. Binnen dit project wordt in beeld gebracht wat de ontwikkelingen op het gebied van internet, robots, sensoren, drones etc. op korte termijn kunnen betekenen voor de fruitteelt. Aandachtsgebieden daarbij zijn de inzet van technologie ten behoeve van emissiebeperking, opbrengstverbetering en arbeidsbesparing in de boomgaard.

Fruit40Het project levert een innovatieplan op met een onderbouwd advies over wat de beste projecten zijn voor de Nederlandse fruitteelt om mee aan de slag te gaan. Hierbij kijken we naar de mogelijkheden van robotisering, sensoring, vision, drones, etc. In het onderzoek werkt LEI Wageningen UR nauw samen met PPO in Randwijk en zijn ook telers, afzetorganisaties en techniekbedrijven betrokken.

Het LEI Wageningen UR werkt op dit moment aan een rapport wat begin 2016 klaar zal zijn. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek gaat NFO samen met de partners werken aan projecten die een bijdrage kunnen leveren aan verduurzaming van de fruitteelt in relatie tot het milieu en het rendement op de teeltbedrijven. Het project sluit aan bij de binnen NFO vastgestelde innovatieagenda. Tuinbouw Digitaal is de koepel-PPS voor ICT innovatie van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

De partners in het project nodigen je van harte uit om tijdens de Fruitteeltvakbeurs, in de stand van NFO, kennis te komen maken met dit project!

Voor meer informatie over de Fruitteeltvakbeurs kun je kijken op de website van de beurs: www.defruitteeltvakbeurs.nl. De beurs wordt gehouden op 20 en 21 januari 2016, locatie Expo Houten.

logobalkAF

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder